Diari Més

L'Ajuntament reformularà abans del 2019 el model del Mercat del Carrilet

Mercats de Barcelona presenta als paradistes l’informe que guiarà el canvi quan s’esgoti la concessió

La façana del Mercat del Carrilet de Reus.

L'Ajuntament reformularà abans del 2019 el model del Mercat del CarriletOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els paradistes del Mercat del Carrilet van conèixer ahir de primera mà les conclusions de l’estudi encarregat per l’Ajuntament de Reus, l’abril del 2016, a l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona i que «analitza l’oferta i la demanda comercial de la ciutat en alimentació sota l’objectiu d’adoptar les mesures per adaptar al segle XXI» l’equipament i el seu model de negoci. Representants de l’ens barceloní es van desplaçar fins a Reus per mantenir, cap al vespre, una reunió on es va desgranar aquesta «proposta que és encara molt inicial», tal com concreten fonts municipals, directament als venedors. Grups municipals i portaveus del Carrilet l’havien pogut fullejar poques setmanes enrere.

Les mateixes fonts refusen desvetllar més detalls vinculats a l’aplicació pràctica dels resultats de l’informe, perquè «el que fa és dibuixar diferents escenaris. Avui no hi ha cap decisió presa i tot el que es farà s’haurà acordat mitjançat el diàleg amb els paradistes». El que sí que està clar és que la reformulació del sistema es materialitzarà abans del 2019, data en què s’esgota la concessió de 36 anys per a les parades i en què s’haurà de convocar un nou concurs per ocupar-les.

L’Ajuntament de Reus precisa que l’informe aporta mesures «integrals» per al futur del Carrilet, i que «els diferents escenaris que es posen damunt la taula estan vinculats a que es donin determinades condicions. El que estem fent és analitzant tota la informació que ha recollit l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona i treballant». «Hi ha temps i no es prendran les decisions de manera immediata», mantenen des del consistori, on asseguren que «les opcions passen per millores a les instal·lacions i això es pot traduir en moltes coses. Però, el projecte no és una qüestió únicament física o urbanística, sinó que també afecta el model, les necessitats i els usos del mercat. El diagnòstic és integral i parla de fer millores en tot: la part física i també l’orientació del mercat».

El Mercat Central, a l’espera

El conveni de col·laboració amb l’Institut de Mercats de Barcelona es va signar el mes de març del 2016 per un import total de 36.000 euros. Contemplava dos estudis, un de dirigit al Mercat del Carrilet, que és aquest que ara s’ha obert als paradistes i que «va quedar enllestit fa un parell de mesos», i un d’adreçat al Mercat Central que «encara no ha començat. El que més urgia era el del Carrilet per la finalització de la concessió».

Amb dades facilitades des de l’Ajuntament a l’abril del 2016, el Mercat del Carrilet comptava amb 27 negocis en funcionament: un supermercat dues parades de fruita i verdura, un forn de pa i pastisseria, una parada de menuts, quatre peixateries, tres carnisseries, dues carnisseries i xarcuteries, quatre xarcuteries, una rellotgeria, dos bars, dues parades de pesca salada, una de carn de cavall i tres polleries. Alguns d’ells, amb tot, han canviat en aquest temps. És el cas del supermercat de la firma Fragadis, que està tancat des de finals de l’any passat tot i mantenir contracte fins al 2019. En el cas del Mercat Central, les concessions vigents no acabaran fins d’aquí 24 anys, en arribar el 2041.

tracking