Diari Més

Una trentena de vehicles elèctrics de prova, presents a la nova edició del 'Velèctric'

La mostra arriba a la plaça de l'Univers de Reus els dies 26 i 27 de maig

La iniciativa pretén donar a conèixer les possibilitats i els avenços tecnològics dels vehicles amb energies alternatives al carburant fòssil.

Una trentena de vehicles elèctrics de prova, presents a la nova edició del 'Velèctric'Ajuntament de Reus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

'Velèctric', la mostra del vehicle elèctric de Reus, arriba els dies 26 i 27 de maig a la seva segona edició amb la ciutat posicionada en l’aposta municipal per la mobilitat sostenible. La regidoria de Medi Ambient i Ocupació de l’Ajuntament de Reus i els concessionaris de cotxes del territori tornen a sumar esforços per acostar els vehicles elèctrics als ciutadans. Els visitants podran provar una trentena de cotxes, motos i bicicletes elèctriques, i alhora informar-se sobre els seus avantatges. La iniciativa pretén donar a conèixer les possibilitats i els avenços tecnològics dels vehicles amb energies alternatives al carburant fòssil i que no emeten gasos contaminants i C02, ni sorolls mentre circulen.

'Velèctric' comptarà enguany amb 13 expositors entre concessionaris de cotxes com Renault, BMW, Hyundai, Nissan, Smart, Toyota, Lexus i marques de bicicletes i motos elèctriques com Scutum o Triaverd, entre altres. La mostra incorpora, en aquesta edició, l’autogas com una alternativa no contaminant per desplaçar-se, i que presentarà un dels expositors.

La llista de concessionaris participants a la mostar és: Concessionari Autoxandri, Oliva Motor, Augusta Car, Nikko Center, Autoforum, ITT Autolica, Lexus Tarragona, Patinet.Cat, Scutum, Triaverd, Circutor, Taller Xavi Poblet, i Cicles Sport.

La mostra es durà a terme a la plaça de l’Univers, al costat del centre comercial La Fira. S’iniciarà el divendres 26 de maig a les 17:00h i s’allargarà fins a les 21:00h. El dissabte s’obrirà de 10:00 a 14:00h i de 17:00 a 21:00h. La inauguració de la mostra, el divendres 26 a les 18:30h, anirà a càrrec de l’alcalde de Reus, Carles Pellicer; regidor de Medi Ambient i Ocupació, Daniel Rubio; i la diputada delegada de Medi Ambient, Salut Pública i Territori de la Diputació de Tarragona, Imma Costa.

Prova dels vehicles

Un dels principals al·licients de la mostra és que la ciutadania pot provar els vehicles elèctrics. En total es podran provar 17 cotxes, 5 motos, 4 bicis i 2 patinets, durant tot l’horari de la Fira. Es calcula que unes 280 persones tindran la possibilitat de provar-los. Per poder provar els vehicles, les persones interessades cal que facin una reserva prèvia a la pàgina web de l’Ajuntament , reus.cat/velectric.

Activitats paral·leles

La fira també ofereix un programa d’activitats paral·leles, amb xerrades vinculades a la mobilitat sostenible. Destaquen les d’Albert Bosch, conegut per ser pioner en fer el rally Dakar amb un vehicle elèctric, la de l'Institut Català d’Energia, sobre els avantatges de desplaçar-se amb vehicles elèctrics, i la que impartiran responsables de l’empresa Circutor, sobre com el vehicle elèctric pot fer de bateria a les llars. Finalment, l’espai de la mostra també comptarà amb una activitat lúdica gratuïta, el Giracat, amb 5 monocicles elèctrics. Qui ho vulgui podrà provar la seva destresa i habilitat amb els aparells.

tracking