Diari Més

Infraestructures

La nova Seguretat Social de Reus necessita reparacions cinc mesos després d'obrir

L’Estat ha invertit en l’oficina de la plaça Gandhi, des de la seva entrada en funcionament, prop d’11.000 euros en reformes a la coberta i el terra

Una imatge d'un dels espais a l'interior de l'oficina.

La nova Seguretat Social de Reus necessita reparacions cinc mesos després d'obrirOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Oficina Integral de la Tresoreria General de la Seguretat Social a Reus, que va entrar en funcionament a mitjans del desembre del 2016 al nou edifici de la plaça Gandhi, ha gastat en aquests cinc mesos d’activitat prop d’11.000 euros en reparacions i millores. La despesa s’afegeix a la que ja va realitzar l’Estat per aixecar la seu, que va ser d’uns 3,9 milions d’euros, i a la xifra que va continuar desemborsant la mateixa administració per matenir l’immoble sense activitat i tancat durant gairebé tres anys, la qual va suposar prop de 50.000 euros afegits només durant els 12 mesos posteriors a que la constructora lliurés el projecte ja enllestit.

En detall, i segons les dades de contractació pública, prop de 1.300 euros van marxar amb un escapament d’aigua a l’oficina, 2.000 es van invertir en la impermeabilització de la coberta de la seu i 2.000 més van anar a parar a reparar la mateixa coberta. La reprogramació de totes les càmeres de seguretat que protegeixen el recinte va requerir gairebé 1.000 euros i la instal·lació de plaques de fusta al terra, més de 1.700 euros. Uns 400 euros es van destinar a canonades d’aigua per a la zona d’aparcament i 500 més en reparar un mur limítrof amb una altra finca. Adequar l’Oficina Integral de la Seguretat Social per acollir actes protocol·laris com el que va representar la inauguració va costar uns 2.400 euros.

El projecte havia estat adjudicat, cap a l’estiu del 2011, a la madrilenya Castilla de Construcciones ABS S.A. amb un pressupost que quedava llavors per sota de la quantitat prevista en un primer moment i que es va allargar en 30 mesos de treballs. A mitjans del 2013, l’edifici presentava un aspecte sòlid amb els recobriments de l’estructura i les finestres. I al 2014, la retirada de les tanques de protecció que envoltaven el perímetre va servir per posar punt i final a les feines de construcció que s’executaven ja únicament al seu interior, i que van concloure a mitjans del mateix any un cop coberts tots els detalls de les feines, esperant la seva inauguració, el 10 de gener del 2017.

Els locals sense ús

L’estrena de la nova Oficina Integral de la Seguretat Social ha deixat sense l’activitat i també sense un projecte a la vista els locals que allotjaven fins aquell moment els mateixos serveis. Les instal·lacions del carrer Bertran de Castellet i les de l’avinguda dels Països Catalans «han quedat sense ús i estan adscrits al patrimoni de la Seguretat Social». A la primera ubicació, es localitzaven les oficines de l’Administració i de la Unitat de Recaptació Executiva, mentre que a Països Catalans hi havia ubicat fins fa cinc mesos el CAISS, el Centre d’Atenció i Informació de la Seguretat Social. El nou emplaçament ofereix unes instal·lacions més modernes i adaptades a les noves circumstàncies.

tracking