Diari Més

Laboral

Unes 600 persones es manifesten a Reus en defensa de l'Hospital Sant Joan

La manifestació coincideix amb la presentació, aquest divendres, d'un manifest conjunt dels comitès d'empresa de Sagessa del Camp i l'Ebre

Pla general de la capçalera de la manifestació recorrent el carrer Monterols.

Hospital Sant Joan, manifestació, comitè, conveni, treballador, empresa, protesta, retallada, ReusACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Unes 600 persones de la plantilla de l'hospital de Sant Joan de Reus s'ha unit, aquest divendres a la tarda, en una manifestació des de l'antic hospital, al cèntric carrer de Sant Joan, fins a les portes de l'ajuntament, a la plaça del Mercadal, per protestar contra les retallades platejades per la direcció. I és que l'anunci de que la Generalitat comptarà amb un 55% del centre sanitari reusenc a partir del gener del 2018, implica que l'empresa municipal Sagessa, que el gestiona a dia d'avui, ha d'intentar reduir el dèficit de 8 milions d'euros o eliminar-lo durant aquest 2017, fet que suposarà noves retallades.

Per altra banda, aquesta operació coincideix amb les negociacions del nou conveni col·lectiu, que es regeix per un de propi més avantatjós que el del sector sanitari. La UGT denuncia que la direcció de l'hospital planteja unes noves condicions «inassumibles» per al personal, amb un històric de «pèrdues de condicions laborals» que «supleixen amb sacrificis personals» a favor de l'atenció als usuaris.

Precisament aquest divendres, els comitès d'empresa dels centres del grup Sagessa al Camp i l'Ebre han fet front comú en defensa dels drets dels treballadors. Han elaborat un manifest conjunt amb les principals reivindicacions comunes, com ara la congelació dels sous des del 2007 i la precarietat laboral amb més d'un 45% de contractació temporal.

La capçalera de la manifestació a l'inici del recorregut, al carrer Sant Joan.

La plantilla de l'hospital Sant Joan es mobilitza en contra de les retalladesEnrique Martín

Alguns dels manifestants.

La plantilla de l'hospital Sant Joan es mobilitza en contra de les retalladesEnrique Martín

La manifestació davant de l'antic hospital Sant Joan.

La plantilla de l'hospital Sant Joan es mobilitza en contra de les retalladesUGT Tarragona

tracking