Diari Més

Societat

Reus oferirà un curs de formació per realitzar tasques de mentoria amb refugiats

S'impartirà del 20 de maig a l'1 de juliol al Centre Cívic del Carme

Imatge d'arxiu del Centre Cívilc del Carme.

Fisioteràpia solidària per lluitar contra el càncer infantilOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Regidoria de Benestar Social de l'Ajuntament de Reus col·labora amb la Generalitat en la realització d'un curs de formació per realitzar tasques de mentoria amb les persones refugiades. El curs s’impartirà del 20 de maig a l’1 de juliol els dissabte de 10 a 14h al Centre Cívic del Carme. Hi participaran una vintena de persones que es comprometen a dedicar entre 2 i 4 hores setmanals durant l’any al col·lectiu.

Aquest curs forma part del Programa català de refugi, que també implica les entitats socials, que donen suport als mentors dels grups d’acollida, i als ens locals, encarregats de fer l’avaluació del Pla Individual d’Activitat. Aquest programa és un projecte pioner a l'Estat espanyol i a Europa per gestionar l'atenció a les persones refugiades.

El desembre de l'any 2015, la Junta de Portaveus de l'Ajuntament de Reus, amb el suport de tots els grups polítics municipals, va donar suport a una resolució sobre la situació de les persones refugiades en la qual es declara que s’han d’emprendre mesures per oferir-los assistència.

tracking