Diari Més

Laboral

El comerç del nucli de Reus cerca dependents per afrontar una «campanya millor»

Els botiguers reclamen una parada de bus al centre que enllaci Reus amb Cambrils, Salou i La Pineda

Oferta laboral de la botiga Bijou Brigitte.

El comerç del nucli de Reus cerca dependents per afrontar una «campanya millor»Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

«Les expectatives de visites de turisme són força millors que fa tres, quatre o cinc estius. D’altra banda, la nova temporada s’està espavilant i no hi ha aquella timidesa en la despesa familiar que arrossegàvem. I també, aquests mesos, s’han de cobrir vacances. Una cosa sumada a l’altra ha fet que les botigues estiguin buscant reforços tant per la campanya d’estiu com, de vegades, per continuar». Ho explica la presidenta d’El Tomb de Reus, Gemma Molner, sobre la proliferació d’ofertes de feina que comerços del nucli de la ciutat han començat a fer visibles aquests dies directament des dels seus aparadors. Molner, que recorda que «fins ara, tots estàvem amb el mínim amb què podíem passar», apunta que «des del març, hi ha qui està agafant ja alguna persona més» i detalla que «tot i que potser no són ampliacions de quatre o cinc treballadors per botiga, sí que s’està notant moviment».

El perfil que es busca per cobrir la temporada d’estiu «és diferent per al petit comerç que per a les cadenes», però, en ambdós casos, «dominar idiomes és un plus important. Parlem d’anglès, francès i, si pot ser, també una mica de rus». «Les cadenes acostumen a buscar persones joves i no per a la venda directa. I en el cas del petit comerç, es busquen no tan joves, també de mitjana edat o edat avançada, però que sàpiguen què tenen entre mans, amb experiència i amb ganes de treballar en un horari que és el que és», afegeix la presidenta d’El Tomb de Reus.

El Reus Shopping Day no repetirà

Amb tot, iniciatives que s’havien impulsat anys enrere amb més o menys adhesions, com ara la del Reus Shopping Day que convidava els comerços a no tancar portes al migdia o a fer-ho durant una franja molt breu, no repetiran aquest 2017. I és que «venim d’alguns estius que es va intentar fer, arran d’aquell boom de turisme rus que hi va haver. Però, quan una cosa no funciona i no dóna resultats, la gent s’avorreix i no ho fa. Enguany s’ha optat per deixar-ho estar».

El que sí que voldrien els botiguers de la ciutat és materialitzar d’una vegada una reclamació que està esdevenint també històrica: «Que ens col·loquin una parada de bus que connecti amb Salou, Cambrils i la Pineda amb el centre de Reus». «Som una ciutat 100% comercial i això és necessari», conclou Molner, que diu que «ja som conscients que no pot ser a la plaça Prim, però sí a un lloc més pròxim». Aquesta seria la quarta parada d’enllaç amb aquestes zones, per complementar les que ja n’hi ha a tocar de La Fira Centre Comercial, a les Oques i a l’estació de busos.

Cartell de la botiga Rituals per cercar un venedor.

Cartell de la botiga Rituals per cercar un venedor.Olívia Molet

tracking