Diari Més

Cultura

El Trapezi arrenca a ritme de Cabaret i promet quatre dies intensos de circ

La plaça del Mercadal acull l’espectacle inaugural repetint el format de teatralització

Un moment de l'espectacle inaugural a la plaça del Mercadal.

El Trapezi arrenca a ritme de Cabaret i promet quatre dies intensos de circOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’arrencada del Trapezi va tornar a ser a ritme de Cabaret des de la plaça del Mercadal. Al tancament d’aquesta edició feia pocs instants que havia donat inici l’espectacle protagonitzat pels tres pallassos vinculats a Monti& Cia i Rhum&Cia Jordi Martínez, Joan Arqué Arquetti i Oriol Boixader Oriolo, que coincidien després de molts anys sense trepitjar plegats els escenaris. L’aposta anava acompanyada per la música de Circonautes, hàbils músics de música circense, i Joan Garriga, ànima i cantant de grups com Dusminguet o la Troba Kung Fú. El Cabaret es podrà tornar a veure al mateix emplaçament avui i demà a les 00.30 hores.

Abans de l’estrena oficial, es va dur a terme la inauguració institucional a Cal Massó. Un acte que va comptar amb Leandro Mendoza, el director del festival. El nou responsable va remarcar l’«exigència del públic que assisteix al certamen que ja acumula dues dècades». Per la seva banda, l’alcalde, Carles Pellicer va qualificar el certamen de «referent internacional en el món del circ» i va subratllar la «potencialitat cultural de Reus». Per la seva banda, la regidora de Cultura, Montserrat Caelles, va reivindicar el Trapezi com un dels esdeveniments «més lligats a la ciutat». Entre les autoritats també hi havia Joan Olivella, diputat de cultura de la Diputació de Tarragona i Xavier Díaz, director de l’ICEC. Les paraules de les autoritats van ser el trampolí del primer tastet del Trapezi a Cal Massó. Dos acròbates i un cilindre de fusta, flanquejats per músics, van protagonitzar un espectacle amb pinzellades d’humor que va satisfer al públic.

Una quarantena de companyies

Fins diumenge, 39 companyies mostraran els seus espectacles. Aquest divendres el festival arrenca a les 18 hores i finalitza més enllà de la mitjanit. Demà, hi haurà actuacions a partir de les 10 del matí i fins entrada la mitjanit. I diumenge, darrer dia, també arrencarà a les 10 i el darrer espectacle s’iniciarà a les 20.30 hores. Els espais del Trapezi són la plaça Mercadal, Cal Massó, plaça Farinera, Parc de Sant Jordi, Plaça Prim, les places Evarist Fàbregas, Baluard, Patacada i Llibertat; Anton Borrell, Peixateries Vellesi La Palma, a més dels teatres Batrina, Fortuny i Bravium. La programació es pot consultar awww.trapezi.cat/programacio/espectacles.

tracking