Diari Més

Sanitat

Creu Roja Tarragona fa més amena l'hospitalització a més de 1.400 nens i joves

El projecte a la demarcació es duu a terme a l’Hospital Sant Joan de Reus i al Verge de la Cinta de Tortosa gràcies a 26 voluntaris

El projecte 'Animació amb nens hospitalitzats' va començar fa 25 anys a Madrid.

Creu Roja Tarragona fa més amena l'hospitalització a més de 1.400 nens i jovesCreu Roja Tarragona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de 1.418 infants i joves són els que ha atès a la demarcació de Tarragona al llarg del 2016 Creu Roja, entre l’Hospital Sant Joan de Reus i l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa, amb el projecte 'Animació amb nens hospitalitzats', que pretén fer l'estada al centre hospitalari més amena. Aquesta atenció ha estat possible gràcies a la col·laboració de 26 persones voluntàries que hi han participat. Els usuaris es reparteixen en dos projectes, un finançat per l’IRPF mitjançant la convocatòria de subvencions, mentre que l’altre el finança l’Obra Social La Caixa.

El projecte va començar fa 25 anys a Madrid com una ludoteca dins l'hospital, amb la missió de fer més suportable l'estada de nens i nenes als centres hospitalaris mitjançant jocs i tallers de manualitats. Actualment està present en 59 hospitals de 51 províncies de tot l'Estat. Només l’any 2016 han participat en les seves activitats més de 28.000 nens, nenes i joves.

El projecte Atenció a la Infància Hospitalitzada de Creu Roja Joventut segueix tenint com a objectiu millorar la qualitat de vida de la infància hospitalitzada, i ha evolucionat amb el pas del temps. És una activitat molt reconeguda i demandada, no només per part de nens i nenes, sinó també per familiars i professionals sanitaris.

«Les activitats s'han anat ampliant per donar resposta a noves necessitats. Ara també tenim en compte el que necessiten els seus familiars. Des de tenir temps per descansar o fer gestions, fins a poder conversar amb el voluntariat de Creu Roja Joventut. És un espai de respir necessari per a les famílies i, de vegades, l'únic que tenen en tot el dia», assenyala Carlos Cortés, Director de Creu Roja Joventut.

L'hospitalització és un procés que comporta nombroses dificultats i desajustos per a les persones que pateixen una malaltia i les seves famílies. Aquesta situació és encara més difícil quan parlem de nens i nenes que, a causa de la malaltia, es veuen allunyades dels seus familiars, de la seva llar i del seu entorn.

La dinàmica segueix sent molt semblant: jocs, tallers, animació, teatre, explicar contes i moltes altres activitats permeten que nens, nenes i joves puguin entretenir-se i divertir-se malgrat la seva malaltia. Les activitats transformen els espais comuns de l’hospital en una zona lúdica on compartir amb altres nens i nenes moments de diversió i oci.

tracking