Diari Més

Reus tindrà passos de vianants amb sensors i senyalització LED

S'actuarà en un total de sis passos de vianants

Imatge d'un pas de vianants amb leds.

Reus tindrà passos de vianants amb sensors i senyalització LEDCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de sis passos de vianants de Reus comptaran amb sensors i senyalitzacions LED per tal de fer-los més visibles i segurs en el marc d’un nou projecte de Reus Smart City. De moment s’ha adaptat un pas de vianants a la plaça de la Llibertat per veure com funciona i la previsió és actuar en cinc passos més en aquesta primera acció.

Els treballs consisteixen en senyalitzar el pas de vianants amb balises lluminoses instal·lades a l’asfalt, delimitant el pas i de manera visible per als conductors. Les llums, de color blau, són de tecnologia LED i d’alta lluminositat i estaran enceses tot el dia. El sistema es completa amb la col·locació de sensors detectors de presència a les voreres. D’aquesta manera quan un vianant s’aproxima al pas per creuar, els llums LED canvien de color blau a vermell per cridar l’atenció del conductor.

Els propers passos de vianants on s’actuarà estan situats a la mateixa plaça de la Llibertat –a les cantonades amb el carrers Ample i de l’Amargura–, a l’avinguda de Sant Jordi –un en cada sentit, just davant de la plaça de l’Univers– i a l’avinguda de Castellvell –a la plaça d’Almoster. Els treballs tenen un pressupost global de 30.000 euros i els executa l’empresa IGS Software.

tracking