Diari Més

El creixement en vendes ja repercuteix en la contractació de personal

L’Index de Confiança Empresarial se situa a nivells similars al primer trimestre de 2015; la recuperació però segueix sent encara «lenta»

La presentació va tenir lloc ahir a la Cambra de Comerç.

El creixement en vendes ja repercuteix en la contractació de personalOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El creixement en vendes de les empreses ja es tradueix, per fi, en noves contractacions. Aquesta és una de les conclusions que es desprenen de la darrera onada del Radar cambraReus. Les dades indiquen que el nombre de treballadors amb contracte ha augmentat un 34% respecte el 4t trimestre de 2016, així com la xifra de negoci, que creix un 53,66%. Creixen els contractes, els quals, sense posar-hi, almenys de moment xifres, s’endevinen com «essencialment temporals», segons esmentaven ahir des de l’ens cameral. Tot plegat deixa un escenari econòmic moderadament optimista, on es recalcava ahir el missatge que la recuperació s’està duent a terme «d’un forma molt lenta».

La millora té una traducció directa en l’Índex de Confiança Empresarial, l’indicador que fa la mitjana entre la situació actual i les expectatives que tenen les empreses. El darrer trimestre de 2017 aquest se situava en el 22,4%, el més alt de les darreres onades. Per trobar una xifra similar cal remuntar-se al primer trimestre de 2015, llavors del 20,6%. Confiança que no amaga una situació econòmica, segons els enquestats, «regular». Un 66% li atribueix aquest qualificatiu, un 2% creu que és «molt dolenta», un 27% la qualifica de «bona» i un 2% de «molt bona». Com serà la situació econòmica a un any vista? Aquí les tendències es reverteixen i es constata com la major part dels enquestats (56%) consideren que serà millor, en detriment d’un 37% que creuen que regnarà l’immobilisme.

Existeix un efecte Trump?

La Cambra posa sobre la taula dels empresaris diverses preguntes que volen copsar quina és la incidència de determinats aspectes polítics sobre l’economia catalana. Si en l’anterior onada el Brexit era el protagonista, en aquesta ocasió s’ha posat en consideració el president dels Estats Units, Donald Trump. Un 46% dels enquestats considera que el mandat del magnat pot afectar molt negativament o negativament sobre els comptes catalans, mentre que un 44% creu que aquest factor no afectarà als comptes catalans. Com es pot copsar, no existeix un consens al respecte. Més enllà dels Estats Units, els empresaris segueixen assenyalant majoritàriament la corrupció com un factor negatiu per l’economia catalana, en la mateixa línia que, per exemple, el canvi climàtic. La reforma horària és l’altra cara de la moneda. En aquesta nova onada han participat 41 empreses de Reus i el Baix Camp, principalment de menys de 10 treballadors i orientades al sector serveis.

tracking