Diari Més

Cultura

Comença el Trapezi, quatre intensos dies de circ a Reus

Aquest 11 de maig tindrà lloc l'acte d'inauguració oficial i l'espectacle Cabaret

Obert el concurs públic per triar el responsable artístic del Trapezi

Obert el concurs públic per triar el responsable artístic del TrapeziOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Reus tornarà a acollir diversos espectacles del món del circ en el marc de Trapezi, Fira del Circ de Catalunya, que comença aquest dijous 11 de maig. Al llarg de quatre dies, un total de 39 companyies mostraran els seus espectacles a la capital del Baix Camp. Les funcions escolars que podran gaudir més de 500 alumnes de 5è i 6è de primària de les escoles de la ciutat donaran el tret de sortida a aquesta 21a edició. Els escolars seran els espectadors d’Invisibles, l’espectacle del Circ d’Hivern de l’Ateneu Popular de 9Barris, que també es podrà veure al Teatre Bartrina un cop inaugurada la Fira.

Però l’acte d’inauguració oficial arribarà a les 20h a Cal Massó, on tindran lloc els parlament del , director artístic de Trapezi, Leandro Mendoza; el diputat de cultura de la Diputació de Tarragona, Joan Olivella; el director de l’ICEC; Xavier Díaz; i l’alcalde de Reus, Carles Pellicer. Entre d’altres autoritats locals, també assistiran a la inauguració la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Reus, Montserrat Caelles i el director dels Serveis Territorials de Cultura a Tarragona, Jordi Agràs.

Dues hores i mitja més tard, a les 22.30h, tindrà lloc el Cabaret Inaugural a la Plaça del Mercadal, format que es repetirà totes les nits de Trapezi. Enguany el Cabaret inaugural compta amb els presentadors Jordi Martínez, Joan Arqué ‘Arquetti’ i Oriol Boixader ‘Oriolo’. Els tres pallassos, vinculats a Monti & Cia i a Rhum & Cia, coincideixen després de molts anys sense trepitjar plegats els escenaris. Tot això acompanyat per la música en directe de Circonautes, hàbils músics de música circense, i Joan Garriga, ànima i cantant de grups com Dusminguet o la Troba Kung Fú.

tracking