Diari Més

L'Ajuntament descarta instal·lar comptadors solidaris en habitatges

El consistori declina aquesta opció perquè ho considera «un pedaç» i creu que s’ha d’estudiar «cas per cas», la PAH els va tornar a reclamar ahir

Els comptadors incideixen en una tarifa mínima del cost d'aigua.

L'Ajuntament descarta instal·lar comptadors solidaris en habitatgesOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Reus no tindrà comptadors solidaris. Aquest és el posicionament que ha adoptat l’Ajuntament de Reus. Considera que una solució d’aquest tipus seria una mesura de tipus transitori, «un pedaç», en paraules de la regidora de Benestar Social, Montserrat Vilella. Així ho va reiterar ahir després de reunir-se amb representants de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH), que havia plantejat aquesta mesura, a la vegada que també ho havia fet l’Aliança Energètica en la seva trobada amb l’alcalde, mesos enrere.

Especialment, la negativa del consistori es manifesta en el cas de l’aigua, empresa de titularitat de municipal. Segons Vilella, «creiem que és millor cas per cas i cercar solucions a llarg termini i no en un lloc on no t’hi pots quedar, sigui el pis propietat d’un banc o d’un altre; ja hem estat treballant amb casos que ens ha portat la mateixa Plataforma», reiterava ahir la regidora, qui advoca per solucions «permaments». En aquest sentit, exposa que l’alternativa segueix sent que «si ells detecten la situació d’una família que està sense aigua, s’ha de comunicar i nosaltres cerquem una alternativa, que pot ser a través de la Mesa d’Emergència o cercar una altra situació habitacional, sempre depèn de cada situació».

Des de la PAH van reiterar la seva demanda perquè les famílies que es troben en una situació, sempre en casos d’ocupació «per necessitat i no il·legal», disposin d’aquests comptadors, una limitació tarifària en el rebut de l’aigua de forma temporal.

L’Ajuntament, en aquest sentit, constata que «nosaltres el que no farem com a consistori és fomentar l’ocupació d’un habitatge de forma il·legal; si hi ha necessitat cal que es vagi prèviament a serveis socials, però no ocupant. Sabem que és una realitat i no neguem que hi ha aquestes situacions d’ocupació i intentem anar-les eixugant de mica en mica». Reus, d’aquesta manera, no se sumarà a altres ajuntaments que sí que han optat per aquesta «tarifa plana» en el cas de l’aigua, com és el cas de Blanes, Malgrat de Mar, Mataró, Terrassa i Cambrils, entre d’altres; «hem parlat amb ells i hem valorat els pros i els contres, aquests consistoris, a més, sempre ho fan d’una forma temporal i en què es veu que al cap de sis mesos d’aquestes instal·lacions segueixen trobant-se amb el mateix problema, diu la regidora.

Respecte les persones que es troben sense subministrament d’aigua, Vilella afirma «no tenir-ne coneixement», ja que «una cosa és que nosaltres ho sapiguem i l’altra és que n’hi hagi més, pot ser que algú no ens ho digui».

tracking