Diari Més

Inspecció de Treball multa l'Hospital Sant Joan per contractes en frau de llei

Una sentència impulsada per CCOO ha acabat en la primera resolució que força el centre a convertir en indefinit el personal que va denunciar

Una imatge d'arxiu de protestes de treballadors.

Inspecció de Treball multa l'Hospital Sant Joan per contractes en frau de lleiOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La primera resolució emesa per Inspecció de Treball arran de denúncies presentades per professionals de l’Hospital Sant Joan de Reus que hi desenvolupaven la feina amb contractes en frau de llei accepta la reclamació dels empleats, ordena la seva conversió en personal indefinit i imposa una sanció econòmica al centre sanitari per haver-los mantingut com a temporals sense complir els requisits que justifiquessin aquesta condició. La denúncia, que ara repercuteix en la millora de la situació dels treballadors que la van promoure, va ser impulsada per la secció sindical de CCOO el passat 20 de gener, fa tres mesos, i no serà l’única que presenti el mateix col·lectiu.

Aquest desenllaç favorable a la reclamació dels professionals comportarà que «un cop feta tota la valoració pertinent, es comuniqui a la Tresoreria General de la Seguretat Social que canviï el tipus de contracte d’aquests treballadors i llavors els deixi de considerar eventuals per ser indefinits», detalla Ferran Güell, secretari general de la Federació de Sanitat de CCOO a Tarragona. Un tràmit que, concreta Güell, ja s’hauria fet efectiu.

Una setantena d’afectats

Des del Comitè d’Empresa del Sant Joan calculen que una setantena de treballadors de l’equipament sanitari ho són amb un contracte en frau de llei. És a dir, que al juliol del 2012, quan es va promulgar la Llei de Pressupostos Generals de l’Estat, haurien d’haver estat indefinits perquè ja feia 3 anys o més que encadenaven contractes consecutius o amb interrupcions de menys de 30 dies, però que no ho són.

Pel que fa a aquest cas concret, els empleats acumulaven «cinc, sis o fins a set anys treballant amb una concatenació de contractes i que, segons la llei i també segons el conveni col·lectiu de l’Hospital, haurien d’haver estat indefinits». Fins ara, la conversió dels contractes «no s’havia donat perquè no rebia l’aprovació de l’interventor, que és necessària i que, per la situació econòmica de l’Hospital, no es produïa». Güell reitera que aquesta situació «afecta un nombre bastant important» de la plantilla de treballadors a l’Hospital Sant Joan. CCOO recull ara l’interès de més treballadors per presentar més endavant una segona denúncia, en un procediment que també van obrir al seu moment les seccions, entre altres, de SAE, UGT, SATSE o CGT.

El Comitè d’Empresa de l’Hospital Sant Joan es troba ara en fase de negociació del conveni col·lectiu, pel qual hauran d’arribar a un acord abans del proper mes de juny i evitar, així, el perill de passar a regir-se pel conveni sectorial. Tot i l’anunci de la creació del consorci que gestionarà l’Hospital a partir del 2018, amb la participació de la Generalitat, el conseller de Salut, Toni Comín, va donar públicament als treballadors la paraula que seguirien negociant aquest punt a nivell municipal.

tracking