Diari Més

Urbanisme

La Generalitat recupera el projecte íntegre del tram fins a Blancafort

Infraestructures redacta el projecte per realitzar els treballs de drenatge, que empetitien el projecte original

Els treballs tenen lloc a la urbanització Blancafort.

La Generalitat recupera el projecte íntegre del tram fins a BlancafortCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El projecte del carril bici i la vorera fins a Blancafort s’executarà de forma íntegra, ja que la Generalitat a tret a licitació la redacció de l’informe que contempla els treballs de drenatge. Semblava que les actuacions d’aquest tipus podrien quedar descartades degut a que el govern català, segons afirmaven els residents, «no poder assumir els costos totals del projecte». El pressupost de licitació que transcendeix per la redacció és de 25.500,00 euros (IVA no inclòs) i l’execució del contracte és de 3 mesos. Es tracta, concretament, dels treballs de «drenatge longitudinal a la carretera TV-3141». Segons es detalla en el projecte, l’objectiu és el de millorar la seguretat viària, i això es complementa també amb la construcció de cunetes «remuntables» i evitar precisament que hi hagi accidents d’aquest tipus.

En total, la longitud que abarquen aquestes obres té una extensió de dos quilòmetres, segons es detalla en el plec de clàusules. D’aquesta manera, s’hauria d’aconseguir, una vegada s’iniciessin els treballs, es poguessin «connectar les cunetes profundes actuals amb canonades per convertir-les en trepitjables, i d’aquesta manera, poder reduir els accidents en aquesta via».

Evitar accidents

De materialitzar-se les tasques de drenatge, s’executaria, doncs, el projecte original. Cal recordar que des d’Urbanisme s’ha presentat als veïns de Blancafort una «alternativa transitòria» que hauria de permetre que durant aquesta legislatura els residents d’aquesta zona puguin disposar finalment de la vorera i el carril bici que reclamen reiteradament, a més dels treballs de drenatge que haurien de materialitzar-se, una vegada adjudicada la licitació de la redaccció d’aquests projectes per part d’Infraestructures. La seguretat viària és un dels motius pels quals reclamen que s’executi amb celeritat. El darrer cas es coneixia fa poques setmanes, quan un cotxe va topar amb un noi de 17 anys, que circulava amb aquest mitjà de transport quan es dirigia, vora la 1 del migdia, fins a la urbanització, on resideix habitualment. Com a conseqüència dels fets, el noi va patir ferides i contusions lleus després que el turisme li toqués la roda de davant, provocant-li la caiguda.

L’atropellament va generar la «indignació» dels veïns de Blancafort: «no es pot permetre», es fa «evident» segons explicava Bartolomé Pluma, president de l’associació de veïns, «que cal que es tiri endavant amb urgència la construcció tant del carril bici com de la vorera perquè no tornin a passar incidents com aquest». Pluma va posar aquest fet en coneixement del regidor d’Urbanisme, Marc Arza, i esperen que es puguin accelerar les converses amb la Generalitat «que és qui té les competències en aquest tram des de la T-11 fins a la urbanització».

Els residents segueixen esperant mantenir una trobada amb el regidor d’Urbanisme per tal que quedi clar quan s’executaran finalment les obres.

tracking