Diari Més

El sindicats veuen una «mala utilització política» de la Guàrdia Urbana

CCOO, UGT i ADEF demanen que s’investigui l’origen de la missiva anònima d’agents del cos policial en la que denuncien irregularitats

Nou agents nous s'incorporaran a la Guàrdia Urbana de Reus

Nou agents nous s'incorporaran a la Guàrdia Urbana de ReusAjuntament de Reus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

«La major part de les coses que es diuen no són certes, hi veiem una mala utilització política de la Guàrdia Urbana». Així valora David Cenizo, representant sindical de CCOO, la missiva que van fer pública dimecres passat agents de la Guàrdia Urbana on denuncien, de forma anònima, irregularitats que, al seu parer, s’han anat repetint durant els darrers mesos a la policia de la ciutat.

Precisament, des dels sindicats CCOO, UGT I ADEF han carregat precisament contra aquest anonimat a través d’un comunicat que van difondre ahir: «creiem que si existeixen membres d’aquest cos policial que volen reivindicar qualsevol cosa de forma anònima o denunciar algun fet no és correcte que ho facin de forma anònima. Fer-ho d’aquesta manera suposa un acte de covardia absoluta», esmenten. En aquest sentit, demanen «que s’investigui i es denunciï els autors d’aquesta carta», la qual consideren que està «manipulada».

Cinquanta nous efectius

Els sindicats admeten, però, que són conscients de la manca d’efectius que pateix el cos policial. «Necessitem uns 50 de nous», assenyala Cenizo, emplaçant a les negociacions amb el consistori pel nou conveni d’ampliació de la plantilla del cos policial. Per la seva banda, desmenteixen que hi hagi mancances tecnològiques específiques com el cas de les emissores, ja que «aquestes ja s’han canviat», contradient la versió de la missiva que denunciava la falta de qualitat d’aquestes. Tant amb el cas del personal com el de l’equipament els sindicats coincideixen en reclamar celeritat perquè, asseguren, «ja fa massa temps que dura aquesta situació».

Per tot plegat, els agents especifiquen que «aquesta carta està redactada no amb ànim de millorar el servei de Guàrdia Urbana, ni les condicions laborals dels seus integrants, sinó amb l’ànim de malmetre el funcionament d’aquest cos policial i la professionalitat d’algun dels seus integrants». La reacció sindical es produeix un dia després que agents de la Urbana denunciessin una «sobrecàrrega de feina administrativa» i «represàlies encobertes», asseguren.

En aquest sentit, els autors de la la carta ho exemplifiquen amb casos com «peticions de dies festius per assumptes propis que no s’han complert, horaris de descans en hores que no lliguen i la feina de ‘carter’ que han de fert agents de la Guàrdia Urbana per repartir notificacions judicials».

tracking