Diari Més

Ajuntament i La Fira ultimen l'acord per traspassar el local del futur cine

El tràmit, aprovat al ple del gener, afronta ara «el final del procés de negociació» entre les parts que permetrà aixecar les sales

L'espai que s'habilitarà per acollir els multicinemes.

Ajuntament i La Fira ultimen l'acord per traspassar el local del futur cineOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La cessió a Merlin Properties del local de 1.100 metres quadrats de què disposa l’Ajuntament de Reus a la planta superior de La Fira Centre Comercial, un tràmit que va quedar aprovat en el ple del passat 23 de gener amb els vots favorables de govern i PSC, es materialitzarà en els propers dies com el primer pas per a l’obertura de les noves sales de cinema, les úniques amb què comptarà la ciutat després que el Cine Reus Palace abaixés la persiana ara fa prop d’un mes. Fonts municipals precisen, sobre aquest àmbit, que «en aquests moments s’està arribant al final del procés de negociació amb La Fira per al traspàs» de l’espai on hi ha projectades les sis noves sales.

Tot i que des de l’Ajuntament no detallen els termes en què estan tenint lloc aquestes converses amb Merlin –l’antiga Metrovacesa–, durant el mateix ple que va donar llum verda al traspàs es va posar posat damunt la taula, com un dels punts a tractar entre ambdues parts, la qüestió del pagament a la promotora d’una «quota de comunitat» per mantenir el local. El concepte suposava, tal com concretava el regidor d’Urbanisme Marc Arza, prop de 9.000 euros mensuals i havia derivat, segons apuntaven des del grup municipal de Ciutadans, en més de 120.000 euros «en factures que no es pagaran soles» i que, en aquell moment, «tampoc no estan pressupostades».

Arza feia referència llavors a la voluntat d’impulsar «negociacions amb Metrovacesa per pagar el 50%» d’aquesta comunitat, les quals haurien suposat un dels ítems tractats durant el diàleg amb l’objectiu de fixar els termes en què es produeix la cessió. I és que les condicions per a cadascuna de les parts en el canvi de mans d’aquest espai de 1.100 metres quadrats ja s’havien establert i passaven, a priori, pel compromís de destinar el local «a usos culturals per a la ciutat», a deixar d’abonar la quota de manteniment i a que «més enllà d’això, si Metrovacesa rep un retorn de l’operador que superi el que hauria rebut abans de cedir-li l’espai, l’Ajuntament de Reus hi participarà al 50%». Se sospesava, també, l’opció que aquest hipotètic 50% anés a parar «a acostar la cultura a aquells que tenen menys possibilitats econòmiques».

La constatació, per part del propi Ajuntament, que «teníem altres locals per la zona i aquí les despeses de comunitat eren més elevades» van portar a descartar les alternatives que s’havien temptejat per donar un ús al local, i que passaven per un equipament de biblioteca o centre cívic. Unir aquests 1.100 metres quadrats i prop de 600 més d’un local annex serviran per donar lloc al futur cinema.

Operadors interessats

Merlin Properties mantenia, recentment, contactes oberts amb entre dos i tres operadors per a la posada en marxa de les sales. Segons confirmaven llavors fonts de la pròpia companyia, la promotora encara no havia determinat la marca sota la qual estrenarà els projectors tot i que «es troba en converses» per trobar-la. Malgrat que la societat no entraven a detallar el nom de cap d’aquests operadors, fonts pròximes al procés concretaven que n’hi ha «entre dos i tres» d’interessats en col·locar-se al capdavant dels cines de La Fira Centre Comercial. Es dóna la circumstància que, en el moment de produir-se el tancament dels Lauren Reus, també hi ha haver dues o tres empreses exhibidores que van preguntar per les instal·lacions al camí de Valls.

Desmantellament del Palace

Amb el tancament del Palace, el cinema que obri a La Fira Centre Comercial passarà a ser l’únic a la capital del Baix Camp. El desmantellament de les sales al carrer del Batan, que es troba ja en una fase prou avançada i passarà a l’exterior cap a finals del mes de juny, ha resultat ja en la retirada de butaques i pantalles i en l’enderroc de la part interior de l’edifici on el Grupo Ballesol aixecarà una residència per a la tercera edat. Els treballs que esborrin del mapa de la ciutat el Cine Reus Palace s’executaran en una única etapa, tal com detalla el mateix pla urbanístic per al canvi d’usos de la parcel·la. El document deixa fora la part de l’edifici que toca al carrer de Sant Francesc de Paula, que passarà a ser un espai verd i obert per als avis de la residència.

tracking