Diari Més

El CMQ inicia els tràmits per reubicar l'activitat a l'antic Hospital

La societat obre el concurs per la redacció del projecte de reforma de l’edifici que va acollir les Consultes Externes del Sant Joan

La societat obre el concurs per la redacció del projecte de reforma de l'edifici que va acollir les Consultes Externes del Sant Joan

El CMQ inicia els tràmits per reubicar l'activitat a l'antic HospitalOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El trasllat de l’activitat del Centre Mèdic Quirúrgic (CMQ) fora de les instal·lacions del carrer Gaudí ocuparà sis plantes –dues de soterrani i altres quatre de pis– a l’edifici que va acollir les Consultes Externes de l’antic Hospital de Reus, localitzat al carrer de Jacint Barrau cantonada amb Vapor Nou i buit des de l’obertura, l’any 2010, de l’actual equipament hospitalari al Tecnoparc. Els dos espais de soterrani amb què aquest compta es destinaran a zones de farmàcia, bugaderia, arxius i magatzem, així com al servei de radiologia, els vestidors i una estança per al descans de la plantilla de treballadors. A la planta baixa es crearan sis boxes d’urgències, orientats a l’admissió de pacients i proves mentre que la planta zero albergarà els gabinets de proves diagnostico-terapèutiques i també la cirurgia menor ambulatòria. La sala d’extraccions s’establirà a la primera planta, així com també set consultes –per a pediatria, urologia i ginecologia, entre altres–, i la segona planta es reservarà per a quatre consultes més i una sala de treball per audiometries.

Així ho concreta el Pla Funcional del nou CMQ, tancat amb data d’aquest març del 2017 i elaborat per regir el canvi d’ubicació dels serveis que actualment ofereix el centre. Els moviments que el materialitzaran, tal com han confirmat fonts municipals al Diari Més, van iniciar-se ahir amb l’obertura del procediment públic per contractar l’arquitecte o el despatx que redactarà, amb una inversió de prop de 71.500 euros –el global del canvi està pressupostat en uns 3 milions– el projecte per a l’adequació de l’edifici de les Consultes Externes de l’antic Hospital. Segons queda reflectit al mateix document, la reforma s’haurà de projectar «sense afectació estructural i generant la mínima alteració dels elements de façana i tancaments de l’edifici». Amb aquest referent, «el concepte es basarà, fonamentalment, en una remodelació interior de l’edifici que permeti desenvolupar-hi l’activitat del CMQ».

La «incertesa» dels treballadors

Per davant, ara, un mes que fixa en el 29 de maig la data límit per a la presentació d’ofertes. Un cop adjudicat el contracte, l’arquitecte disposarà de 90 dies naturals més per redactar el projecte que guiarà la remodelació de l’antic edifici de les Consultes Externes.

Tot plegat no permetria, segons aquest calendari, dur a terme el trasllat i buidar l’immoble del carrer Gaudí, l’antiga clínica Fàbregas que el CMQ lloga des del 1998, abans de mitjans de juny, quan la propietat de l’edifici pretenia disposar de l’edifici, un cop sense l’activitat. En aquest sentit, fonts dels treballadors explicaven ahir que «el que se’ns ha dit fins ara és que continuarem aquí i que ens mantinguem tranquils, que hi ha temps per rehabilitar les instal·lacions de l’antic Hospital», tot i que «estem vivint la mateixa incertesa un mes rere l’altre».

El consell d’administració del CMQ, reunit el passat gener, va prendre la decisió de traslladar l’activitat que desenvolupa al carrer de Gaudí a l’antic Hospital. També va acordar mantenir a l’actual Hospital Sant Joan, a l’avinguda doctor Josep Laporte, els serveis que el CMQ hi està prestant actualment: consultes externes, la planta d’hospitalització i totes les intervencions de mútues i privats que requereixin d’ingrés. La decisió deixa oberta la possibilitat d’ampliar en un futur el projecte de trasllat amb l’increment de quiròfans al bloc quirúrgic i la incorporació d’una planta d’hospitalització, tenint en compte l’evolució del negoci, la seva viabilitat i la situació del sector sanitari de mútues.

tracking