Diari Més

Arquitectura

La Biblioteca Pere Anguera, finalista a la X Mostra d'Arquitectura

La mostra, convocada pel Col·legi d'Arquitectes de Catalunya, vol distingir les obres més significatives que s'han construïr el 2015 i el 2016 al Camp de Tarragona

Imatge de la Biblioteca Pere Anguera de Reus.

La Biblioteca Pere Anguera, finalista a la X Mostra d'ArquitecturaPepo Segura | Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Biblioteca Pere Anguera és una de les finalistes a la X Mostra d’Arquitectura de Tarragona, Biennal Alejandro de la Sota, en la modalitat d’edificis de nova planta d’ús públic. Aquesta mostra, convocada per la demarcació de Tarragona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, té l’objectiu de distingir les obres més significatives que s’han construït en el 2015 i el 2016 al Camp de Tarragona.

L'edifici, situat a la zona de Mas Iglesias de la ciutat, és obra de l’arquitecte Joan Tous, en col·laboració amb els Serveis Tècnics Municipals d’Arquitectura. Combina les necessitats funcionals amb les característiques del territori, sense renunciar als principals elements de l’arquitectura contemporània. Destaca el contrast entre la visió exterior de l’edifici i l’amplitud, la lluminositat i la calidesa dels espais interiors i sobretot el gran finestral de la primera planta, des d’on es pot admirar la ciutat. El projecte es va dissenyar en coordinació entre el Servei Municipal de Biblioteques i el Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya.

tracking