Diari Més

L'atropellament d'un ciclista fa «urgent» el carril fins a Blancafort

Un noi resulta ferit a l’entrada de la urbanització i els residents es mostren «indignats»

Els veïns de Blancafort reclamen la vorera i el carril bici per evitar atropellaments.

L'atropellament d'un ciclista fa «urgent» el carril fins a BlancafortCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La necessitatde construir un carril bici a la urbanització Blancafort s’ha fet «evident» arran del cas d’un ciciclista atropellat el passat dijous a l’entrada d’aquesta zona. Un cotxe va topar amb un noi de 17 anys, Lluís Pérez, que circulava amb aquest mitjà de transport quan es dirigia, vora la 1 del migdia, fins a la urbanització, on resideix habitualment. Com a conseqüència dels fets, el noi va patir ferides i contusions lleus després que el turisme li toqués la roda del davant, provocant-li la caiguda. «El conductor va fer un primer intent de marxar però després, al veure que tenia la mà plena de sang, es va aturar i es va interessar pel meu estat; vaig decidir no presentar denúncia», relata aquest jove.

El Lluís es desplaça habitualment amb bicicleta fins a l’institut i, per tant, és usuari habitual d’aquest tram que ara mateix no disposa de carril bici. Per aquest motiu, el noi considera que es fa necessària la construcció d’aquest vial per a ciclistes «no només en el tram de la rotonda fins a la urbanització sinó a l’entrada, on hi ha una cruïlla amb els cotxes que volen entrar al Tennis Monterols; jo volia seguir recte per entrar a la urbanització i va ser en aquesta intersecció on vaig patir l’atropellament», afirma Pérez. El cicilista afirma sentir-se «insegur» i relata que «més d’una vegada havia estat a prop que em passés un incident com aquest». Per tot plegat, afirma que porta «tres dies sense desplaçar-se amb bicicleta arran d’aquest incident».

L’atropellament ha generat la «indignació» dels veïns de Blancafort: «no es pot permetre», es fa «evident» segons explica Bartolomé Pluma, president de l’associació de veïns, «que cal que es tiri endavant amb urgència la construcció tant del carril bici com de la vorera perquè no tornin a passar incidents com el del passat dijous». Pluma afirma que va posar aquest fet en coneixement del regidor d’Urbanisme, Marc Arza, i esperen que es puguin accelerar les converses amb la Generalitat «que és qui té les competències en aquest tram des de la T-11 fins a la urbanització».

Cal recordar que des d’Urbanisme s’ha presentat als veïns una «alternativa transitòria» que hauria de permetre que durant aquesta legislatura els residents d’aquesta zona puguin disposar finalment de la vorera i el carril bici que reclamen reiteradament. Aquesta és, a priori, la solució que s’albira ara per ara en l’horitzó, segons explicava el president de l’associació de veïns d’aquesta urbanització, qui afirma que sobre la taula dels residents hi ha aquesta proposta alternativa que es va comunicar als veïns el 31 de març; la de de tirar endavant i «sobre plànol» aquest nou projecte.

Com afirmava en l’edició del passat dimarts, es tracta, segons relata Pluma, de reformular el projecte inicial «xifrat en 1,6 milions d’euros» i que «implicaria eliminar el cost associat a la reparació del drenatge de les aigües fluvials i que suposava canalitzar el barranc de Blancafort fins a la T-11».

Possibles mobilitzacions

Els veïns es van mobilitzar el passat febrer després arran d’una reunió prèvia amb l’alcalde d’on en van sortir «decebuts». Van tallar llavors la carretera de Cambrils, la TV-3141, al seu pas entre la rotonda de la T-11 i l’accés a la urbanització. El motiu d’aquesta mobilització, segons argumentaven, era, l’«incompliment de de la promesa d’executar aquestes obres abans que s’acabés aquesta legislatura», un compromís canalitzat «a través del regidor Arza», explicaven llavors. Els veïns diuen que tenen els cartells i l’operativa a punt per si no s’arriba a entesa amb aquest projecte modificat: «amb 15 dies demanant els permisos podríem tornar a fer una altra protesta».

tracking