Diari Més

Un usuari reclama a l'OCU el recàrrec «injust» per rebuts d'aigua pendents

El veí, que devia 200 euros per un pis llogat, n’ha de pagar 550 perquè Aigües de Reus li va reclamar

Una imatge d'arxiu de la façana d'Aigües de Reus.

Un usuari reclama a l'OCU el recàrrec «injust» per rebuts d'aigua pendentsACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una reclamació presentada per un veí de Reus, mitjançant la via pública, davant l’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU), denuncia l’import de requeriment que Aigües de Reus imposa al seu compte després de no haver cobrat algunes factures de manera consecutiva. Segons el relat del mateix veí, la problemàtica ve derivada de «dos inquilins que vaig tenir i que no van fer el canvi de nom al subministrament d’aigua». Així, els qui vivien al pis de la seva titularitat «van deixar factures pendents per un import aproximat de 200 euros ja que, tal com em van informar, no havien rebut les cartes de pagament», concreta el reclamant, que apunta que «Aigües de Reus disposa de la meva adreça fiscal, i no em va arribar tampoc a mi cap avís per impagaments».

Temps més tard, ara, «Aigües de Reus demana més de 550 euros ja que exigeix una quantitat per haver hagut de fer lel requeriment que gairebé triplica els imports de cada factura», es queixa l’usuari. L’objectiu d’aquest recurs a l’OCU, tal com figura en el mateix expedient, passa per «pagar l’import de les factures més els interessos de demora que corresponguin per llei» però no les despeses d’haver reclamat el cobrament de les factures. I és que, tal com ho entén el veí, aquests últims «són abusius, injustificats i fruit d’un monopoli municipal» en el subministrament de l’aigua.

Reclamacions com ara aquesta, que es fan arribar per la via pública a l’OCU, empren aquest sistema per aconseguir que «tots els consumidors puguin assabentar-se de males experiències amb aquestes companyies». En el punt actual, l’Organització de Consumidors i Usuaris està estudiant la queixa, que ha quedat «en mans dels advocats» de l’entitat a l’espera de resoldre’s en el sentit que espera la persona afectada, que puntualitza en el seu missatge la voluntat de fer-se càrrec de les quantitats que corresponen a l’aigua que els inquilins van consumir i també a les que són conseqüència de no haver-les pagat al moment, però no de les càrregues per haver fet el requeriment».

Preus congelats

El consell d’administració de Reus Serveis Municipals va aprovar al mes de novembre del 2016 la congelació per a l’exercici 2017 de les tarifes dels serveis de subministrament d’aigua potable i de clavegueram, així com de les tarifes dels serveis funeraris, que l’empresa municipal presta a través de les divisions d’Aigües de Reus, i de Serveis Funeraris Reus i Baix Camp, respectivament.

Els preus aprovats per Reus Serveis Municipals preveien, fins i tot, una rebaixa puntual en serveis específics de la funerària, així com l’eliminació dels sobrecostos associats a l’impagament del servei d’aigua, en compliment de l’acord del ple de l’Ajuntament de l’abril del 2016. Així, Aigües de Reus eliminava els recàrrecs per impagaments per cobrar només aquelles tarifes destinades a cobrir les despeses generades com a conseqüència d’impagaments. Així, la societat manté l’ajut social, mitjançant el qual i a través dels Serveis Socials municipals, va aprovar-se subvencionar els col·lectius socials més vulnerables.

tracking