Diari Més

Urbanisme

La Diputació indemnitzarà un veí pels danys ocasionats per les obres de l'Escola d'Art

L’ens paga les fissures que propietaris d’un bloc al carrer del Vent atribueixen a la reforma del 2015

Una imatge d'arxiu de la reforma de les noves instal·lacions.

La Diputació indemnitzarà un veí pels danys ocasionats per les obres de l'Escola d'ArtOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Diputació de Tarragona haurà d’indemnitzar amb 4.000 euros els propietaris d’un edifici adjacent al que acull la nova seu de l’Escola d’Art i Disseny de Reus i l’ampliació de l’Escola de Música, al carrer del Vent, per haver-hi generat fissures i esquerdes que són conseqüència de les obres de rehabilitació dels espais on ara s’imparteixen els ensenyaments d’ambdós àmbits.

L’any 2015 i coincidint amb la posada en marxa de les instal·lacions, els titulars de l’immoble veí van formalitzar una reclamació de responsabilitat patrimonial davant l’Administració. Havien detectat danys a les quatre plantes del bloc: fissures a paviments i parets, i humitats i esquerdes a arrebossats i revestiments que resultaven atribuïbles a les feines de reforma executades des de la Diputació per donar lloc a l’Escola d’Art. L’ens va acordar llavors estimar parcialment la sol·licitud i abonar el 50% dels 8.000 euros que els propietaris demanaven. Una quantitat, aquesta, que considerava suficient per cobrir la reparació de totes les zones malmeses. L’acord deixava fora de la compensació, amb tot, part dels desperfectes detallats pels veïns en entendre que eren propis de l’immoble afectat, que acumula una antiguitat important.

El jutge desetima un nou recurs

És per això que, tot i l’alternativa de percebre sense més tràmits 4.000 euros dels 8.000 euros que reclamaven, els titulars de l’immoble afectat al carrer del Vent van optar per mantenir la reivindicació inicial i van interposar un recurs judicial.

El Jutjat Contenciós Administratiu número 2 de Tarragona ha dictat ara sentència desestimant la sol·licitud, fet que referma la compensació de 4.000 euros proposada inicialment per la Diputació de Tarragona. L’ens deixava constància, en Junta de Govern del 31 de març, de la modificació en el pressupost de despeses per al 2017 on anirà inclosa la indemnització.

Abans d’iniciar-se les obres, la primavera del 2014, un tècnic de la Unitat d’Arquitectura del SAM de la Diputació va visitar tots els immobles veïns del que seria l’Escola d’Art i l’ampliació de l’Escola de Música, per recollir informació sobre el seu estat i deixar constància del tipus d’estructura i la possible incidència de les feines. A la documentació, es va detallar que a l’edifici dels reclamants existien «humitats a l’escala i sota la coberta, envans fissurats a la planta tercera així com les mitgeres fissurades a la planta de les golfes». La resta de danys, així, serien fruit de les obres a l’edifici públic.

tracking