Diari Més

Ara Reus referma la seva lleialtat a Pellicer i veu una «cortina de fum» la moció de censura de la CUP

Els anticapitalistes demanen als socis del PDeCAT que s’abstinguin en la qüestió de confiança de dimecres per poder formar un govern alternatiu

Els dos regidors d'Ara Reus, Daniel Rubio i Jordi Cervera (al centre), amb dos responsables de formació a la seu del partit.

Ara Reus, CUP, qüestió de confiança, moció de censura, Dani Rubio, Carles Pellicer, Jordi CerveraACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup municipal d’Ara Reus, soci del PDeCAT a l’Ajuntament de Reus juntament amb ERC, ha insistit que votarà favorablement a la qüestió de confiança convocada per l’alcalde aquest dimecres per poder aprovar els pressupostos. La formació municipalista ha reclamat avui «responsabilitat» a l’oposició i ha titllat de «cortina de fum» la intenció de la CUP d’impulsar una moció de censura per fer fora de l’alcaldia a Carles Pellicer. Aquest dimarts, els anticapitalistes han tornat a demanar als socis del PDeCAT que s’abstinguin en la qüestió de confiança per poder confegir un govern alternatiu amb quatre partits -CUP, ERC, PSC i Ara Reus- . Tot i això, tant Ara Reus com ERC ja han manifestat que donaran suport a Pellicer. En aquest sentit, el portaveu d’Ara Reus i tinent d’alcalde, Jordi Cervera, ha garantit que seran «lleials» al govern i que mai no s’asseuran a parlar amb la CUP sobre una moció de censura.

Ara Reus ha demanat a la CUP que s’abstingui en la votació d’aquest dimecres i ha acusat la formació de no haver volgut assumir «mai» la responsabilitat del govern reusenc. El regidor de la formació municipalista Daniel Rubio s’ha adreçat a la resta de partits de l’oposició i els ha preguntat quina ciutat volen. «Si volen una ciutat antisistema; una ciutat anticapitalista; una ciutat que sigui un règim com els de Veneçuela liderat per Hugo Chávez o si volen tenir homenatges a Arnaldo Otegi. Es tracta d’un model de govern: una ciutat ben governada o una de caòtica», ha afirmat.

Així mateix, Cervera ha emplaçat l’oposició a actuar amb «responsabilitat» aquest dimecres perquè la ciutat no es pot permetre passar 30 dies més sense pressupost per a aquest any. En aquest sentit, si l'alcalde superarà la moció de confiança, els pressupostos quedaran automàticament aprovats amb el vot afirmatiu de la majoria simple del plenari. En cas de rebuig de la qüestió de confiança, els comptes quedaran igualment aprovats si en el termini d'un mes després del rebuig -que finalitza el 12 de maig- no es presenta una moció de censura amb candidat alternatiu a alcalde, o si aquesta no prospera, amb el suport de la majoria absoluta del plenari.

El pressupost de Reus per al 2017 és de 323 milions d'euros i s'estructura en tres eixos: un lleuger increment dels ingressos; el sanejament dels comptes municipals, que permeten reduir l'endeutament i les despeses financeres; i un increment de les partides en les àrees estratègiques, que són l'atenció a les persones, la cultura i la projecció de la ciutat. Els comptes inclouen un pressupost d'inversions de 6,5 milions en el cas de l'Ajuntament i de 3,8 milions en el cas de les empreses municipals.

tracking