Diari Més

Política

Les societats municipals volen donar cobertura psicològica als consellers

El concurs per la nova pòlissa puntua el pagament d’honoraris de psicòleg en reclamacions o la resposta per documents perduts

Una imatge d'un dels darrers plens de l'Ajuntament de Reus.

Les societats municipals volen donar cobertura psicològica als consellersOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Reus Serveis Municipals ha tret a licitació, amb un pressupost de 235.000 euros, l’assegurança de responsabilitat civil que cobreix els riscos d’actuació d’administradors, directius i gestors de les societats municipals depenents de l’Ajuntament de Reus. L’any 2016, la pòlissa es va adjudicar a l’empresa AIG Europe, la mateixa que estava oferint el servei fins llavors, mitjançant procediment negociat sense publicitat i com a única alternativa després d’un reguitzell de concursos on no hi va concórrer cap altra d’interessada en el contracte. A pocs mesos del venciment d’aquell document, la licitació per al 2017 i que cobrirà un any més d’assegurança inclou, dins el plec de clàusules administratives, l’opció de noves garanties que poden representar a l’asseguradora que les plantegi un total de 15 punts addicionals en el concurs.

Incorporar-ne una que contempli les despeses d’assistència psicològica –els honoraris professionals de psicòleg de què faci ús l’assegurat per rebre atenció psicològica com a conseqüència d’una reclamació– per als consellers de fins a 30.000 euros, o una de pèrdua de documents per fins a 150.000 significarà per a l’empresa que les presenti en la seva oferta 10 punts més. Seran 15 si, a més, hi afegeix una garantia de responsabilitat per pràctiques laborals indegudes de fins a 250.000 euros.

Retroactivitat i imatge

Incrementar els límits que es cobreixen en qüestions vinculades a multes administratives, despeses d’aval concursal i responsabilitat comptable, entre algunes altres, també afegirà punts a les propostes. Amb data d’obertura del passat divendres 7 d’abril i termini de presentació d’ofertes fins al 15 de maig, aquest concurs determinarà l’empresa que substitueixi els límits i cobertures que fins ara abraça AIG, la qual mantindrà vigent el contracte amb Reus Serveis Municipals fins a la data de venciment, que estaria fixada entre els mesos de juliol i agost. Al 2016, la proposta d’AIG va millorar únicament dos criteris respecte a la que es mantenia vigent fins al moment del procediment negociat sense publicitat. En detall, els gestors van accedir a la retroactivitat il·limitada de l’assegurança i es va ampliar, també, la cobertura en la restitució de la imatge pública, que va passar d’un any a quatre. La retroactivitat il·limitada resultava, precisament, l’objectiu del govern en la convocatòria d’un concurs que donava resposta a un compromís adquirit al 2015 amb l’oposició per tal de continuar amb AIG Europe 12 mesos a canvi que la pòlissa tornés a sortir a licitació en esgotar-se aquest període. La nova asseguradora ho serà també per un any, tot i que prorrogable.

Per a aquest 2017, es valorarà també l’ampliació del límit general de capital. L’asseguradora es farà càrrec de les indemnitzacions de què els consellers puguin resultar civilment responsables, i ha de pagar les despeses i costes de defensa com a conseqüència de reclamacions. Garantirà les responsabilitats per accions de retorn, restitució de la imatge, reclamacions de tercers, defensa jurídica, fiances, multes administratives o despeses d’avals.

tracking