Diari Més

Palmes i palmons amunt, la ciutat entra de ple en la Setmana Santa

La benedicció de Diumenge de Rams treu al carrer el vessant més tendre de la tradició

Benedicció de les palmes a la Plaça de la Sang de Reus.

Benedicció a la Plaça de la SangOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després que, a finals de la setmana passada, la presentació del Ciri Pasqual de la Reial Congregació de la Puríssima Sang i la baixada de llances amb la presentació de l’opuscle donessin iniciats els preàmbuls de la Setmana Santa 2017 a Reus, Diumenge de Rams ha assenyalat un dels primers moments d’intensitat del programa. La parròquia de Sant Josep Obrer, la de Crist Rei, la Puríssima Sang, les de Sant Joan, Sant Francesc i Sant Bernat Calbó o la prioral de Sant Pere han ofert la benedicció de rams a diferents punts de la ciutat, de manera esglaonada, al llarg del matí mentre que, tocats dos quarts d’una, el Crist de la Primera Caiguda ha rebut l’ofrena del clavell a la parròquia de Sant Josep Obrer.

Palmes, palmons i rams d’oliver i de llorer han circulat pels carrers de la capital del Baix Camp des de primera hora, a les mans dels nens, en el tret de sortida a la Setmana Santa, una de les jornades més populars i festives i més orientades a la infància. Moltes de les palmes lluiran, en els propers dies, als balcons de la ciutat, com és tradició.

‘Les tres gràcies’ i l’ofrena floral

En una data que commemora l’arribada de Jesucrist a Jerusalem, el Crist de la Primera Caiguda ha lluït ja cap al migdia cobert de clavells. A la tarda, el trasllat del Sant Crist de la Creu a la Germandat dels Pobres en Viacrucis i la missa de la Confraria de Nostre Pare Jesús del Calvari amb l’ofrena del Ciri Pasqual tanquen aquesta entrada de ple en la Setmana Santa a Reus, que acaba amb el lliurament de l’obra Les tres gràcies, firmada per Josep Maria Munté i Guinart, a la Reial Congregació de la Puríssima Sang.

Aquest dilluns, durant tot el dia i a la parròquia de Sant Joan Baptista, tots els confrares i devots podran fer ofrena de gladiols i clavells, de color blanc, que portarà el pas de La Llançada a la processó del Sant Enterrament del Divendres Sant. A les vuit del vespre, al temple de la Sang, hi ha prevista una conferència.

tracking