Diari Més

Judicial

L'Ajuntament de Reus sol·licita 3 anys de presó per a Prat, Manté i Batesteza

Ara Reus demanava 8 i 10 anys en el seu escrit

Imatge d'arxiu de l'exdirector d'Innova, Josep Prat, als Jutjats.

El jutge d'Innova unifica la peça 2 i la principal per petició de Prat i FiscaliaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Al venciment del termini per presentar escrit de qualificació dels fets en la investigació de les factures pagades de forma suposadament irregular a l’exdirector del CatSalut, Carles Manté i a l’arquitecte Jorge Batesteza, vinculades a la construcció de l’Hospital Sant Joan, l’Ajuntament de Reus demana penes de presó de tres anys per a l’exdirector del hòlding municipal Innova, Josep Prat, i per a Manté i Batesteza. Segons publicava ahir Reusdigital, l’Ajuntament sol·licita també sis anys d’inhabilitació per a tots tres i que es tornin a l’origen els imports que Manté i Batesteza van percebre, per valor de 720.00 i 387.000 euros. Tal com detalla el mateix mitjà, el consistori manté la postura de no acusar l’exalcalde de Reus, Lluís Miquel Pérez, de cap delicte, ni tampoc els tècnics municipals investigats a la causa.

Ara Reus havia demanat penes de 8 i 10 anys per a Prat, Manté, Batesteza i Pérez. Per la seva banda, i tenint en compte que la investigació està pendent de la resolució de diversos recursos per arribar a judici, la CUP hauria optat per no presentar escrit a l’espera que es conegui el desenllaç del que la formació va presentar arran de l’acumulació de la peça principal i la número 2. Al seu torn, la fiscalia es trobaria igualment pendent d’aquestes qüestions per fer públic el seu posicionament.

En una interlocutòria, fa poques setmanes, el titular del jutjat d’instrucció número 3 de Reus, que s’encarrega de la macrocausa Innova, anunciava la paralització de la feina que havia comportat la desaparició del jutge de reforç amb què havia comptat en els últims mesos i que ara ha aconseguit un trasllat.

tracking