Diari Més

USITAC qüestiona que obri la residència al Palace amb la d'Horts de Miró tancada

El sindicat planteja la incongruència que, mentre una empresa privada ha detectat demanda de places, l’edifici públic del CAPI Reus VI no la satisfà

Una imatge de l'edifici al carrer Maria Antònia París.

USITAC qüestiona que obri la residència al Palace amb la d'Horts de Miró tancadaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sindicat USITAC reivindica la posada en marxa de la part de residència del CAPI Reus VI, ubicat a Horts de Miró i que manté únicament actiu des de la seva construcció l’espai d’assistència primària i consultes, coincidint amb el projecte de geriàtric que a gestora Ballesol començarà a materialitzar en poques setmanes als terrenys del Cine Reus Palace. El col·lectiu de treballadors vinculats a l’àmbit sanitari es pregunta com és que una empresa privada ha detectat la demanda de places per a gent gran i, de fet, inicia la construcció del nou edifici amb què espera satisfer-la, mentre que la residència d’Horts de Miró va enllestir-se l’any 2012 però no ha arribat mai a obrir. Recorda, també, que «hi ha molts avis a casa esperant tenir una plaça pública que potser no arriben a veure».

L’equipament per a la tercera edat que el Grup Sagessa va aixecar al carrer Maria Antònia París, amb una inversió global de més de 5 milions d’euros i finançada pel pla d’ajudes de Zapatero, compta amb 58 places de residència i 20 de centre de dia i ocupa les plantes 2,3 i 4 del CAPI, amb una superfície de prop de 2.700 metres quadrats, segons les dades que es van aportar al seu dia.

Des d’USITAC precisen que «no tenim res en contra de Ballesol i, si la residència ha de ser privada, està bé, perquè és una empresa i és molt lliure», tot i que «no entenem, ni com a sindicat ni com a ciutadans, que es doni llum verda a la seva construcció mentre Reus ja té una residència pública que no està activa però sí equipada i fent-se malbé. Llavors, per què es va fer aquella inversió?». El secretari d’organització d’USITAC, Alfred Maza, posa damunt la taula una altra qüestió: «Si hi ha demanda per obrir un nou edifici, vol dir que el que està acabat i no obre deixa d’atendre una necessitat», i apunta que l’espai del CAPI Reus V, al barri Fortuny, tampoc no es troba a ple rendiment «per manca de recursos».

Accedir a l’interior

Davant la situació, i tal i com relata Maza, el sindicat s’ha adreçat a la CUP per unir voluntats «i accedir a la residència d’Horts de Miró. Volem entrar i veure com es troben les instal·lacions per, a partir d’aquí, poder reclamar a l’Ajuntament i a la Generalitat que en facin ús, ja que queda constatat que les places fan falta». El col·lectiu tem que, «tot i que entri en funcionament com a privada, la residència que anirà al Palace acabi tenint algunes de les places com a públiques i, així, no calgui moure res més». Demana «que això no passi i que, al moment d’atendre les persones que estan esperant un lloc, es tingui en compte que el CAPI Reus VI es va construir per alguna cosa i s’hi instal·lin els llits per fer-lo servir».

tracking