Diari Més

La sala 1 del Palace rebrà la ciutat en un comiat amb «tocs de Hollywood»

El curt ‘Marcianos de Marte’, de Daniel Villanueva, tancarà el cine on l’ECIR roda ara ‘Última sesión’

Alumnes de l'Escola de Cinema de Reus empren les instal·lacions com a localització en una cinta.

La sala 1 del Palace rebrà la ciutat en un comiat amb «tocs de Hollywood»Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tothom qui vulgui té l’oportunitat, aquest divendres a les vuit del vespre, de passar a la història amb el Cine Reus Palace. L’edifici del carrer del Batan cessarà definitivament l’activitat comercial el 30 de març però, tot just l’endemà, la mítica sala 1 s’obrirà a la ciutadania en un comiat que s’espera multitudinari i que tindrà regust d’Oscar. La darrera projecció de l’emblemàtic cinema, que es prepara per anar a terra després de 39 anys d’història i cedir els terrenys a la construcció d’un geriàtric, serà Marcianos de Marte, l’últim curt produït pel director de l’Escola de Cinema de Reus (ECIR), Daniel Villanueva i un making off.

El mateix cineasta assegurava ahir, en la presentació de l’esdeveniment, que «per a mi és molt important poder estrenar la cinta aquí perquè sense aquest cinema jo no hauria anat mai a Hollywood». No faltarà la catifa vermella ni tampoc un photocall commemoratiu. Amb els retrats que resultin de l’acte, «potser la liem, més endavant, una mica grossa»: els qui s’hi vulguin fotografiar quedaran per a la posteritat a l’àlbum gràfic Els últims del Palace, que recollirà les imatges del darrer dia de vida del cinema reusenc.

Ja en ple compte enrere, un grapat d’alumnes de l’ECIR han estat rodant a les instal·lacions del Palace i ho continuen fent aquests dies, aprofitant que l’edifici romania tancat al públic els dilluns i dimarts, un altre curt. Sota el títol Última sesión, el film tracta la història d’una parella que va al cine a veure l’última sessió i acaba vivint de primera mà la pel·lícula, que fa èmfasi en la violència de gènere. Hi participen, entre altres, Alfons Nieto, Abril Garcia, Ferran Garcia i Anton Bargalló. «Aquest és un any molt important per a l’Escola, amb l’objectiu de passar d’un a 14 curts», explicava Villanueva, que es referia de nou al Palace i deia que «són dies tristos. I al final, tot és qüestió de cercles. No li donem més importància que la que aquestes setmanes ha ocupat els diaris».

‘The End’ històric

Assistint a tot plegat des de l’entrada al Palace, un dels seus propietaris, Aleix Zúñiga, detallava ahir «amb molta tranquil·litat», però també emocionat en part, que «ha passat una època, ha arribat una oportunitat, l’hem agafat i tanquem. Van dir que farien uns cinemes a la fira i estarem encantats que Reus en torni a tenir». Sobre el sentiment que ha aixecat a la ciutat l’anunci del tancament de les sales, Zúñiga afegia que «hi ha gent que li fa pena i n’hi ha que tant se li’n dóna. Les coses passen i, quan acaba la pel·lícula, posa The End».

tracking