Diari Més

Societat

Gas Natural comença a notificar a l'Ajuntament de Reus els talls de llum

Serveis Socials guanya pressupost i objectius

La regidora de Benestar Social, Montserrat Vilella.

Gas Natural comença a notificar a l'Ajuntament de Reus els talls de llumOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Gas Natural va fer partícip a l’Ajuntament de Reus, per carta i a principis de febrer, que començarà a notificar els talls en el subministrament elèctric abans d’executar-los. El pas endavant el fa l’empresa tres mesos després que, al novembre del 2016, una dona de 81 anys morís en un incendi a casa seva originat per l’espelma amb què s’il·luminava després que Gas Natural la deixés sense llum. Al seu torn, la regidora de Benestar Social, Montserrat Vilella, compareixerà en la Comissió d’Empresa del Parlament per concretar el paper de l’Ajuntament en aquesta qüestió i sobretot, tal com ella mateixa explicava ahir, també per «explicar quines són les necessitats del món local» en aquest àmbit.

El tancament de la memòria de 2016 dels Serveis Socials municipals posa de manifest «l’esforç fet durant els darrers anys per incrementar el pressupost i l’atenció de les persones que més pateixen les conseqüències de la crisi econòmica». L’any passat, l’Ajuntament va gestionar ajudes d’atenció per valor de 2,2 milions d’euros. Amb tot, la memòria constata com el 2016 ha estat un any de canvi de tendència, ja que per primera vegada han baixat les sol·licituds d’atenció social per part de la ciutadania com a conseqüència de la progressiva millora de la situació econòmica.

El número de persones ateses als Serveis Socials municipals s’ha reduït un 2,3% el 2016 en relació al 2015. L’any passat els Serveis Socials van atendre un total de 21.466 persones, ja sigui a través d’una atenció individual o familiar. La xifra representa en 20,58% de la població de Reus. L’any 2015, el número de persones ateses va ser de 21.966, el 21,12% de la ciutadania de Reus. Així mateix, 2.782 persones han estat ateses per primer cop l’any 2016, mentre que l’any 2015 van ser 3.443. Desenvolupar el nou àmbit d’ocupabilitat, garantir la igualtat d’oportunitats en l’àmbit de la infància i augmentar el treball comunitari són els nous objectius de regidoria per a aquest 2017.

tracking