Diari Més

Reus, capital del jove talent musical

Aquest dissabte s'hi ha celebrat el XII Concurs de Música de Cambra Higini Anglès

Una fotografia de família dels premiats.

Reus, capital del jove talent musicalCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una vuitantena de joves alumnes de conservatoris i centres d’educació musical de tot Catalunya i de diferents indrets de l’Estat van protagonitzar aquest dissabte una nova edició del Concurs de Música de Cambra Higini Anglès, organitzat pel Conservatori de Música de la Diputació a Reus.

El certamen va tancar al vespre amb les actuacions dels grups seleccionats per a la final de la categoria Superior, amb joves de fins a 23 anys i unes interpretacions d’altíssim nivell que van obligar al jurat a deliberar durant llarga estona abans de resoldre que el Primer Premi Diputació de Tarragona corresponia al quartet de corda Amika Kuartet.

Durant el matí van tenir lloc les actuacions corresponents a les proves eliminatòries de les diferents categories i les finals dels músics més joves: la canalla de la categoria Infantil (fins als 11 anys) on van resultar guanyadors el Duo Ara, i la dels joves alumnes de la categoria Juvenil (fins als 15 anys) en què el Quartet Martorell va obtenir el primer premi. A la tarda es van resoldre les finals de les categories Jove (fins als 18 anys) que va tenir com a guanyadors el duet Marimsax (saxofó i percussió) i la categoria Superior, en què quatre formacions de gran nivell van disputar una final d’altíssima qualitat. Finalment, el jurat va determinar que el primer premi corresponia a Amika Kuartet (quartet de corda), el segon premi es va concedir ex-aequo al Duet 2.26 (flautes travesseres) i Quartet Ad Libitum (quartet de clarinets), mentre que el Trio Ékate (corda) va rebre una menció d’honor.

El XII Concurs Higini Anglès va reunir l’Auditori del Conservatori de Música de la Diputació a Reus 24 formacions musicals i gairebé vuitanta joves músics en una nova edició que el referma com un dels certàmens de música de cambra de referència a Catalunya i l’Estat.

tracking