Diari Més

Mobilitat

L'Aeroport de Reus obre la temporada turística amb més d'1 milió de seients

Polònia és novetat a la programació, que creix un 30% sobre el 2016 enmig de l’auge del mercat britànic i espera Ferrari Land

L'equipament vol donar continuïtat a operatives puntuals com aquesta que enllaçava amb Atenes.

L'Aeroport de Reus obre la temporada turística amb més d'1 milió de seientsOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El diumenge 26 de març, l’Aeroport de Reus donarà el tret de sortida a la temporada d’estiu amb 1.078.282 seients programats, un 30,2% que al mateix període de l’any passat, i l’objectiu d’arribar al 31 de desembre havent superat el milió de passatgers, una xifra que no s’ha assolit des del 2011. A l’espera que, al llarg de les properes setmanes, se segueixin tancant operatives, l’equipament guanya per a aquesta campanya turística 8 noves rutes i n’operarà 38 a un total de 22 destinacions, una més que al 2016. La connexió amb Polònia, operada per Rainbow, és la gran novetat a l’aeròdrom de la capital del Baix Camp, que estrenarà enllaços addicionals amb Rússia i creix esperonat per un mercat britànic a l’alça.

El Regne Unit, de fet, copa el 36% dels bitllets que s’ofereixen, fins a 363.000 seients, tot i que Irlanda i Holanda també han guanyat pes a Reus. El mercat rus –a l’espera que noves companyies que acaben d’accedir al permís per volar-hi, i enter les quals hi ha Pobeda o I-Fly, confirmin slot– es manté estable i preveu deixar, de moment, 6.000 visitants a Reus. Jet2 creix un 63% i Ryanair un 25% mentre que Transavia oferirà 13.000 seients, 11.000 que l’estiu passat: l’aerolínia hi establirà una línia regular amb dos vols per setmana després d’haver provat anteriorment com a xàrter.

Dimarts, divendres, dissabte i diumenge seran els dies de més activitat a les instal·lacions reusenques, que realitzaran una mitjana de 130 operacions a la setmana entre els mesos d’abril i octubre. El director de l’Aeroport, Vicent Pallarès, mostrava ahir, en la presentació de les dades la «il·lusió de tots per intentar arribar al milió de passatgers» i el desig que la que tot just ara comenci «sigui una molt bona temporada i tingui continuïtat». A l’hivern, la boira a Alguaire hi va deixar 5.885 passatgers en 36 operacions desviades. De l’operativa de xàrters amb Atenes que ara s’està desplegant, Pallarès apuntava la voluntat de fomentar accions puntuals com aquesta.

Elevat volum de xàrters

Els vols xàrter tornaran a tenir una important presència a l’equipament, amb companyies com Alba Star, Air Contractors, Jet2 o Thomas Cook Belgium, entre altres. Pallarès destacava ahir els avantatges que les instal·lacions de Reus ofereixen als touroperadors en aquest àmbit, i que es basen en «les distàncies amb els hotels i el cost d’operar, que és més baix i permet, així, repercutir-lo en el preu dels bitllets». Com que aquests vols, que acostumen a formar part de paquets programats amb hotel i activitats, solen enlairar-se «a full», i la mitjana d’ocupació de les companyies low-cost és, per norma, del 90%, «el llistó del milió de passatgers és factible, és una xifra estratègica i tots treballem per arribar-hi», afegia Pallarès.

L’estrena, Katowice

En relació a les novetats, i tal i com va avançar el Diari Més, Rainbow enllaçarà Reus i Polònia per primera vegada aquest 2017. En detall, el touroperador Rainbow ha posat a la venda 6.426 places i operarà un vol cada dimarts amb la ciutat de Katowice, entre el 6 de juny i el 26 de setembre. Rainbow havia confirmat xàrters amb la capital, Varsòvia, en una segona ruta, de la qual aquest dimarts retirava l’slot, com a mínim, de moment. Pel que fa als paquets de vacances, aquests contemplen estades d’entre 8 i 15 dies a hotels localitzats principalment a Cambrils i Salou, amb l’Aeroport de Reus com a punt d’arribada i tornada. Els programes inclouen visites a Barcelona o al Delta de l’Ebre, excursions al Parc Natural del Garraf, l’accés a PortAventura o al Karting Salou.

Previsió de rutes amb Moscou

Pel que fa a Rússia, l’equipament de la capital del Baix Camp mantindrà l’operativa de xàrters de Royal Flight amb l’aeroport de Sheremetyevo, la qual es va estrenar en la temporada turística del passat 2016. A més d’aquesta companyia, però, altres dos han obtingut aquest març la llicència que el Ministeri de Transports de Rússia exigeix ordinàriament a totes les aerolínies per operar vols de passatgers o mercaderies entre el país exsoviètic i qualsevol altre punt del globus, en aquest cas Reus.

L’emissió del darrer llistat de línies admeses autoritza, tal com precisava la setmana passada aquest mateix rotatiu, Pobeda Airlines a obrir una ruta regular entre Moscou i la capital del Baix Camp. I també I-Fly i a connectar ambdues ciutats mitjançant la programació de vols xàrter. El director de l’Aeroport de Reus detallava ahir, sobre una i altra que, tot i que l’slot tampoc no està sol·licitat encara en aquest cas, «és evident que el fet d’obtenir la llicència vol dir que volen estar aquí i, entenent que això es pot demanar amb molt poc marge, entenem que ho faran».

Itàlia, al punt de mira

La imminent obertura del complex de Ferrari Land està «doblant l’oferta amb una estratègia brutal de territori», afegeix Pallarès, que confia que tot plegat pugui servir per captar alguna connexió «amb Itàlia o fins i tot amb França» a curt termini. De fet, un cop inaugurat, «funcionarà sí o sí i això incrementarà la capacitat i els moviments turístics». El nou panorama encaixa en la línia apuntada per Pallarès, que manté que el creixement de l’Aeroport troba traves en el nombre de places hotels a la zona perquè «si no hi ha habitacions, no poden venir més turistes» i que també precisava ahir la voluntat d’«establir, a la llarga, sinergies, potser petites o no, amb els creuers» de Tarragona.

Millores a l’accés i una gossera

L’equipament ha projectat millores en l’accés per carretera, que vol convertir-se en un gir directe i per a l’execució del qual ja s’han demanat els permisos, amb la intenció d’estrenar-lo aquest estiu. L’Aeroport acollirà, a finals d’abril, gosseres per al servei cinològic de la Guàrdia Urbana i amb entre 8 i 9 animals. El tancament de les instal·lacions, que es porta a terme amb una inversió d’1,8 milions d’euros, conclourà a l’agost, com també l’adequació del carrer de rodatge fins a l’Aeroclub, amb 1,4 milions. Tot plegat s’emmarca en les millores per a la Certificació de l’Aeroport.

tracking