Diari Més

Gomis creu que els Consells d'Administració no són eficaços

Va declarar que el mecanisme és «desconegut»

Una imatge d'arxiu de Teresa Gomis.

Gomis creu que els Consells d'Administració no són eficaçosACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’exconsellera de Sagessa Teresa Gomis va declarar davant el jutge, en el marc de la peça número 4 i a finals d’abril del passat 2015, que no recordava haver donat ordres per contractar Traiber i que, de fet, ella no s’encarregava de les contractacions sinó que «és matemàtica». En la mateixa línia, Gomis assegurava no haver pressionat «mai a ningú», ni tampoc a l’exdirector general de l’empresa. En relació al seu paper a la societat, explicava la percepció pròpia que el Consell d’Administració no és un consell eficaç perquè allà «es limiten a firmar els comptes» mentre que «el dia a dia del funcionament és desconegut».

L’extinent d’alcalde considerava que el model de gestió, que «ve de molt antic» també «pot arribar a provocar situacions» com la de Traiber, la qual declarava desconèixer llevat de la manifestació, per part de Pellicer, de la situació de disconformitat de la fabricant de pròtesis en haver-se quedat sense facturació a l’hospital, tal com relatava. El fet de «no disposar de formació jurídica» així com el de tenir «molts càrrecs derivats de la seva condició de regidora, 10 o 12 o 13, i que són d’elevat rang» els apuntava Gomis al jutjat, on va explicar també que només va tenir coneixement que la contractació del grup era irregular quan l’interventor li ho va posar de manifest l’any 2013.

L’extinent d’alcalde detallava que ningú no li va dir que s’estigués causant un perjudici a les arques de l’administració pública i que tampoc no li consta que se n’hagi causat cap i, tornant a Traiber, reiterava no haver-li dit a ningú ni haver pressionat ningú per tal que s’adjudiquessin vendes a Traiber. Sobre Márquez, concloïa que el coneixia de «ser de Reus» però que mai no va cobrar res ni va acceptar cap obsequi ni d’aquest senyor ni de ningú altre.

tracking