Diari Més

Municipal

Es lliuren els premis als guanyadors del concurs d'auques de l'Any Toda

Un total de 143 treballs han participat en el certamen, dirigit a alumnes de primària i secundària

Foto de grup dels guanyadors del concurs d'auques de l'Any Toda.

Es lliuren els premis als guanyadors del concurs d'auques de l'Any TodaAjuntament de Reus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El saló de plensa de l’Ajuntament de Reus va acollir, ahir dimecres 22 de març, l’acte d’entrega dels premis als guanyadors del concurs d’auques de l’Any Toda. L’acte ha estat presidit per la regidora d’Ensenyament i Política Lingüística, M. Dolors Sardà, i ha comptat amb la presència del director del Museu de Reus, Marc Ferran, i del responsable de Còdol Educació, Albert Morelló.

El concurs, convocat per la regidoria, el Museu de Reus i Còdol Educació, amb motiu del el 75è aniversari de la mort d’Eduard Toda, va proposar dues categories. Una s’orientava a alumnes o grups de secundària, mentre que l’altra s’adreçava als de primària. En total s’hi ha presentat 143 treballs de sis centres diferents de la ciutat.

Els premiats en la categoria d’educació secundària i modalitat grupal han estat els alumnes de 3r d’ESO del Col·legi Sant Josep. En la categoria d’educació secundària, modalitat individual, s’ha premiat a Anaïs Hernanz Sánchez i Esmeralda Gimenez Guerrero, de 4rt d’ESO del Col·legi Sant Josep. Pel que fa a la categoria d’educació de primària, s’han lliurat dos premis grupals: als alumnes de 6è de l’escola Dr. Alberich i Casas i als alumnes de 5è de l’escola Maria Cortina.

Els alumnes es van animar a participar al concurs d’auques després de visitar l’exposició “Eduard Toda i Güell (1855-1941): De Reus al món” al Museu de Reus, on van poder conèixer la trajectòria personal, professional i d’activista cultural de Toda. Amb aquest concurs els centres educatius de la ciutat han pogut acabar de treballar i aprofundir sobre aquest reusenc.

tracking