Diari Més

Cultura

Reus lliura els premis de la Gimcana de les Llengües

També s'ha commemorat el Dia Mundial de la Poesia amb la lectura del text 'La poesia' d'Antònia Vicens en nou llengües

Els guanyadors s'han conegut aquest dimarts en l'acte i han rebut els premis de mans dels patrocinadors.

Reus lliura els premis de la Gimcana de les LlengüesCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Centre de Normalització Lingüística de Reus, presidit per la regidora d'Ensenyament i Política Lingüística M. Dolors Sardà, i amb la col.laboració de la regidoria de Cultura que encapçala Montserrat Caelles, ha commemorat aquest dimarts 21 de març el Dia Mundial de la Poesia amb un acte que ha inclòs una lectura pública en nou llengües diferents del text 'La poesia', d'Antònia Vicens, i el lliurament dels premis de la Gimcana de les Llengües.

Aquest acte s'ha fet al saló noble del Palau Bofarull i l'ha presentat pel periodista Josep Baiges i hi han participat la filòloga i cuinera Mariona Quadrada i l’escriptora Marta Magrinyà. 'La poesia' s'ha sentit interpretada en català, castellà, àrab, eusquera, anglès, italià, francès, romanès i estonià, llengües maternes dels alumnes dels cursos de català.

Tot seguit s'han donat a conèixer els cinc guanyadors de la Gimcana de les Llengües, una activitat en què han participat un total de 280 persones. La Gimcana de les Llengües, impulsada pel CNL i inclosa al programa de la Capital de la Cultura Catalana Reus 2017, és una activitat lúdica que promou el respecte a la diversitat lingüística.

Durant 5 setmanes, els participants a la Gimcana han hagut de respondre quatre preguntes, individualment o per equips, que han tractat sobre diversitat lingüística, etimologies curioses i també sobre qüestions relacionades amb l’activitat pública de cinc personatge coneguts a la ciutat: Josep Baiges, Mariona Quadrada, Marta Magrinyà, Xavier Graset i Joan Masdéu.

Les preguntes de cada setmana i les respostes argumentades es poden consultar a www.cpnl.cat/gimcana. Els guanyadors s'han conegut aquest dimarts en l’acte i han rebut els premis de mans dels patrocinadors, que són La Fira Centre Comercial, el Passeig Comercial El Pallol i els mercats Central i del Carrilet. Els guardonats han aconseguit, en forma de vals de compra, aquest premis:

  • Primer premi: 400 euros
  • Segon premi: 250 euros
  • Tercer premi: 200 euros
  • Quart premi: 150 euros
  • Cinquè premi: 100 euros

Els concursants podien respondre les preguntes per Internet o mitjançant les urnes que hi ha hagut en deu punts de participació de la ciutat: la Biblioteca Pere Anguera, la Biblioteca Central Xavier Amorós, el Centre de Normalització Lingüística, el CFA Reus, el Passeig Comercial El Pallol, l’Escola d'Adults Marta Mata – Mas Carandell, La Fira Centre Comercial, el Mercat Central, el Mercat del Carrilet i el Reus Deportiu.

tracking