Diari Més

Urbanisme

L'Ajuntament recupera la llar d'infants El Roser i estudia donar-li un nou ús

La Fundació La Pedrera renuncia al dret de superfície sobre l’edifici, que ha tornat a mans municipals «en bon estat» mentre s’analitza el seu futur

L'accés a l'equipament, ubicat a la carretera de Montblanc.

L'Ajuntament recupera la llar d'infants El Roser i estudia donar-li un nou úsOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’edifici que havia acollit anteriorment la llar d’infants El Roser, ubicat a la carretera de Montblanc i ara en desús, ha tornat a mans municipals arran de la renúncia de la Fundació La Pedrera, a qui havia estat cedit l’equipament, al seu moment, en dret de superfície. El pas endavant de l’entitat, d’acord amb l’Ajuntament, ha permès a aquest últim recuperar «la plena titularitat i possessió» de l’immoble, al qual «caldrà veure quin ús li donem i si és que li’n donem un a curt termini», en paraules del regidor d’Urbanisme, Marc Arza. El moviment es consumava en el marc del ple de dijous passat, amb l’acceptació de la renúncia avalada pel «sí» de 23 regidors i el vot en contra del Grup Municipal socialista.

Davant aquest punt, el sisè de l’ordre del dia, el socialista Andreu Martín sol·licitava a Arza més concreció respecte al futur immediat de l’antic espai d’El Roser i apuntava la «constància, perquè es va lliurar un llistat de contractes menors a la darrera comissió informativa de serveis generals, d’un encàrrec per una mica més de 8.000 euros per fer alguna mena d’aixecament de plànols o alguna mena d’acció en aquest espai». Martín detallava que «no tenim cap informació sobre quines són les intencions del govern respecte a aquest equipament» i subratllava que «ens interessaria molt que, si n’hi ha alguna, clarament es comuniqui i, en tot cas, quines són les actuacions que s’hi estan fent en aquest moment».

Al seu torn, el regidor d’Urbanisme explicava que «no tenen constància de les intencions del govern respecte a aquest equipament perquè les intencions no estan definides» i reconeixia que «és veritat que n’hem pres possessió, ens hem cuidat de la neteja, ens hem cuidat de que els serveis tècnics de la casa inspeccionin l’immoble per saber en quin estat es troba i si caldria fer-hi alguna actuació de manteniment a curt termini».

Cinc anys de gestions

«A partir d’ara, un cop sabem en quina situació està i que, tot i que òbviament caldria una determinada inversió segons l’ús que li volguéssim donar», prosseguia Marc Arza en la seva intervenció al ple, «no es troba de cap manera en situació ruïnosa sinó que està en bon estat, començarem a pensar quin ús, si és que li hem de donar algun, li donarem en un futur». «És l’últim pas per recuperar, una altra vegada, tot el dret d’actuació de l’Ajuntament sobre aquest equipament que és l’antiga presó i la llar d’infants El Roser. El darrer pas d’un seguit de gestions que gairebé han trigat cinc anys», concloïa l’alcalde, Carles Pellicer.

tracking