Diari Més

Economia

L'empresa que va auditar la Confederació de Comerç revisa Reus Serveis Municipals

El gabinet ha guanyat el concurs per l’auditoria de comptes anuals de la societat entre 2015 i 2017

Imatge d'arxiu de la façana del consistori reusenc.

L'empresa que va auditar la Confederació de Comerç revisa Reus Serveis MunicipalsACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El gabinet que va portar a terme les darreres auditories de la Confederació de Comerç de Catalunya, Cortés y Asociados Auditores SL, revisarà els comptes de Reus Serveis Municipals en haver guanyat la seva oferta el concurs públic obert sota el concepte d’«auditoria dels comptes anuals de la societat i del consolidat del grup dels exercicis 2015-2016-2017 i treballs de col·laboració en el control financer». L’import de licitació és de prop de 24.000 euros i la proposta de l’empresa amb seu a Barcelona ha estat escollida per la mesa, segons els criteris del ple, com la més avantatjosa entre les vuit que s’hi van presentar.

Al llarg dels propers mesos, Cortés y Asociados s’encarregarà d’«informar sobre la correcta presentació de la informació financera, del compliment de les normes i directrius que siguin d’aplicació i del grau d’eficàcia i eficiència en la consecució dels objectius previstos. Els treballs contractats han de tenir com a resultat, tal com figura al ple, l’emissió d’un informe que, a partir d’una anàlisi mitjaçant tècniques de revisió i verificació de la documentació econòmica i comptable de l’entitat, reflecteixi el grau de fidelitat d’aquesta documentació al representar la seva situació econòmica, patrimonial i financera; i determinar si els comptes es presenten adequadament de conformitat amb la normativa. L’auditora revisarà tant la divisió central de Reus Serveis Municipals com també la divisió d’Aigües i la divisió de Serveis Funeraris Reus i Baix Camp.

Recomanacions de millora

L’auditora realitzarà també un informe de recomanacions i suggeriments que tendeixin a una millora en la gestió dels fons, en el marc dels encàrrecs que són propis de la licitació.

L’activitat de Cortés y Asociados Auditores SL va tenir una especial repercussió mediàtica en la revisió dels comptes de la Confederació de Comerç de Catalunya, quan diversos mitjans estatals van publicar extractes dels informes de les auditories que apuntaven l’avís del gabinet de la delicada situació econòmica que travessava la patronal catalana del comerç. També de que els números eren negatius i del dubte sobre la capacitat de l’entitat per continuar, en aquelles circumstàncies, amb l’activitat que duia a terme.

tracking