Diari Més

Mor Antoni Llorens, creador de Lauren Films

Va produir més de 15 pel·lícules

Antoni Llorens.

Mor Antoni Llorens, creador de Lauren FilmsYoutube

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El productor, distribuïdor i exhibidor de cinema i creador de Lauren Films Antoni Llorens Olivé, de 76 anys, va morir ahir a l'hospital de Reus. Antoni Llorens ha estat un gran difusor del cinema català i també del cinema doblat al català.

Ha produït més de 15 pel·lícules, entre elles, Mujeres al borde de un ataque de nervios, del director Pedro Almodóvar, que va aconseguir el Goya com a millor pel·lícula l'any 1988 i va ser nominada als Oscar.

Nascut el 7 de maig de 1940 a Cambrils ), va crear Lauren Films, que va distribuir, entre moltes altres, pel·lícules dirigides pel cineasta nord-americà Woody Allen.

Llorens va rebre l'any 1997 el Premi Nacional de Cinema de Catalunya «per la seva tasca continuada en la promoció de la indústria del cinema, la creació d'una xarxa de cinema cines a Catalunya i per la difusió del cinema en català i del cinema doblat al català».

A la xarxa social Twitter la mort d'Antoni Llorens ha recollit el condol de nombrosos aficionats al cinema i també de coneguts directors, com Juan Antonio Bayona, que ha lamentat la desaparició del productor recordant que «la seva distribuïdora Lauren Films va portar molts títols independents als primers llocs de taquilla», entre ells, Cine Paradiso, del director Giuseppe Tornatore.

tracking