Diari Més

La Víbria recupera la pintura original i alleugereix pes al seu 10è aniversari

La Colla de la Víbria de Reus ha invertit 3.000 euros en restaurar parts de la bèstia malmeses pel foc

Sara Guerrero i Aleix A. Vall al taller on s'estan portant a terme les feines de restauració.

La Víbria recupera la pintura original i alleugereix pes al seu 10è aniversariOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Coincidint amb la celebració del seu desè aniversari, la Víbria de Reus fa una aturada al taller i se sotmetrà a les primeres intervencions de millora que es duen a terme sobre l’element festiu en sis anys. L’Assemblea de la Colla de la Víbria de Reus va acordar, reunida al gener, realitzar-hi millores per valor de 3.000 euros i que sufraga íntegrament l’entitat, i la bèstia de foc va posar-se en mans de tècnics de l’empresa especialitzada Avall Construcció, Conservació i Restauració ja fa algunes setmanes. Als baixos del número 5 del carrer Riudecols romandrà els propers tres mesos, temps necessari per «posar-se més guapa que mai» abans de tornar a lluir pels carrers del municipi.

En aquest temps, s’eliminaran repintats del cos de la bèstia, i es procedirà a la reintegració de totes les parts que han quedat malmeses pel pas del temps. «També es revisaran tots els punts de foc per tal d’assegurar-los i prevenir accidents», precisa el mestre artesà especialitzat en imatgeria festiva Aleix A. Vall, que apunta que les actuacions sobre la Víbria de Reus passen també per la «revisió dels ancoratges de subjecció» de les ales i les potes de la imatge. En aquest moment, ja s’han completat gairebé el 50% de les feines previstes, les quals han estat proposats per Avall després de realitzar un reconeixement de la bèstia i de les circumstàncies en les quals es trobava al moment d’anar a parar a les seves mans.

Lluir la imatge del 2007

Un dels canvis més rellevants que viurà la Víbria de Reus en aquesta aturada al taller, però, no serà tan fàcilment perceptible als ulls dels qui en gaudeixin des de fora però sí que es deixarà notar, i molt, en els seus portadors. I és que una acurada revisió del sistema que s’utilitza per dur la bèstia de foc desembocarà en «treure un pes considerable» de l’element, que passarà a ser més lleuger quan el recuperi la Colla de la Víbria de Reus. També hi ha programada una «reintegració cromàtica» de l’exterior de la Víbria, la qual consistirà en recuperar els seus colors originals «segons la documentació fotogràfica aportada per la pròpia colla i relativa al dia de la seva estrena, que va produir-se l’any 2007». Finalment, es protegirà tot el conjunt amb un «vernís bicomponent que la preservarà del foc».

La Colla de la Víbria, en paral·lel al procés de restauració, està preparant també diverses sorpreses per aquest any tan especial, les quals encara no s’han desvetllat, i estrenes i activitats per als més petits, entre altres.

tracking