Diari Més

Municipal

Bergadà consigna al jutjat 33.900 euros per les factures del Tecnoparc i Ara Reus retirarà l'acusació

La formació espera verificar el dipòsit de l'exconseller de la societat, iniciarà els tràmits perquè «el que és del poble torni al poble» i recorda que «mai no hem volgut fer escarni personal ni polític de ningú»

Imatge d'arxiu de Jordi Bergadà, exregidor d'Urbanisme  de Reus.

L'Audiència decideix que un tribunal professional jutgi el cas TecnoparcACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’exregidor d’Urbanisme i exconseller del Tecnoparc Jordi Bergadà ha consignat al Jutjat d’Instrucció número 1 de Reus, amb data del passat 10 de març, 33.923 euros que corresponen a l’import que hauria ingressat, de manera presumptament indeguda, en tres factures vinculades a la societat i per feines suposadament injustificades, durant la seva etapa al segon càrrec. Davant el pas, encara pendent de verificació per la lletrada de la formació, Ara Reus retirarà l’acusació que pesava sobre Bergadà i inicia els tràmits per tal que els diners tornin a l’Ajuntament de Reus.

Els regidors Daniel Rubio i Jordi Cervera compareixien aquest dimecres en roda de premsa per anunciar la determinació d’apartar-se del cas pel que fa a l’exconseller i apuntaven la intenció d’obrar en el mateix sentit amb l’expresident de la societat, Àngel Cunillera, si aquest consignés també els 81.273 euros que va percebre. Ara Reus havia demanat penes de sis anys de presó per a un i l’altre, i de tres anys per a Xavier Gómez i Ramon Urgellès. Consignar els imports pot ser emprat per les defenses com a un atenuant sempre que es faci abans d’iniciar-se les sessions de judici oral.

En la seva compareixença, Rubio recordava que «en cap moment el partit ha volgut fer escarni personal ni polític de ningú» alhora que Cervera apuntava indicacions a la seva advocada sobre «accelerar que el que és del poble torni al poble». La decisió d’Ara Reus no condiciona la postura del ministeri Fiscal, que sol·licita penes de sis anys de presó per a Àngel Cunillera, cinc anys i vuit mesos per a Jordi Bergadà, i cinc i quatre anys i vuit mesos per a Xavier Gómez i Ramón Urgellès respectivament. El procediment es troba ara pendent de la presentació dels escrits de conclusions per part de les defenses.

tracking