Diari Més

Declaren nul l'acomiadament d'una treballadora de RELLSA delegada de la CGT

El sindicat assegura que les tasques com a sindicalista de Dolors Aguas la van dur a un acomiadament «injustificat»

Imatge d'arxiu del Pavelló Olímpic Municipal de Reus, gestionat per Reus Esport i Lleure.

Declaren nul l'acomiadament d'una treballadora de RELLSA delegada de la CGTAjuntament de Reus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'acomiadament de Dolors Aguas de l'empresa municipal Reus Esport i Lleure (RELLSA) del 30 de desembre de 2015 ha estat declarat nul pel Jutjat Social número 1 de Reus. La sentència ha resolt així la demanda interposada per la treballadora, delegada de CGT, contra RELLSA, que a més comporta la seva immediata readmissió.

Aguas era treballadora de l'empresa municipal des del 2001, i era la Directora de Programes i Activitats. Segons la mateixa CGT, «des del 2011 es van anar reduint les seves condicions laborals i les seves funcions sense motiu aparent, arribant a buidar-li de contingut el seu treball i sent objecte de molta vigilància per justificar algun tipus d'acomiadament». Dolors Aguas va ser acomiadada per «transgredir la bona fe contractual i abandonar injustificadament el seu lloc de treball». En contra d'aquests motius, i creient aquest com un acomiadament injustificat, Aguas va demandar l'empresa municipal per vulneració dels drets fonamentals el 9 de febrer de 2016.

Segons assegura el sindicat CGT, Dolors Aguas va ser acomiadada, precisament, pel seu paper com a delegada sindical. «Estava fent una labor encomiable en defensa dels drets laborals de la plantilla de RELLSA, fet que li ha costat, en primera instància, l'acomiadament injustificat», afirmen. Aguas va iniciar reivindicacions com el dret a la informació de tots els aspectes relacionats amb les condicions laborals, el compliment de les jornades i horaris, i la salut a l'empresa, entre d'altres. Segons informa el sindicat, s'han interposat successives denúncies perquè l'empresa no va respondre favorablement a les peticions. Una de les denúncies, realitzada el 2016 i en concepte d'assetjament laboral davant Inspecció de Treball, es va resoldre favorablement i va suposar una sanció de 6.251 euros a l'empresa per falta molt greu.

La CGT informa que el consistori «va contractar un investigador privat per intentar justificar que Dolors Aguas norealitzava el seu treball de manera correcta, amb un cost de més de 4.000 euros». Segons aquests, també es va encarregar la vigilància de la utilització dels recursos informàtics corporatius a un treballador del consistori durant gran part de la seva jornada laboral. Des del sindicat es demanen responsabilitats polítiques a les persones del consistori «que tenien coneixement de tots els fets», i exigeixen que no es repeteixi cap situació similar.

tracking