Diari Més

Mobilitat

El nou punt de recàrrega ràpida de la Riera Miró entra en funcionament

La posada en marxa de l’estació anunciada al setembre s’ha demorat per les condicions del pàrquing

Imatge d'arxiu del punt de recàrrega de Riera Miró.

El nou punt de recàrrega ràpida de la Riera Miró entra en funcionamentOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La zona d’aparcament de la Riera Miró ha posat en funcionament, en els darrers dies, el nou punt de recàrrega ràpida de vehicles elèctrics. La incorporació d’aquesta estació per a cotxes i motos, que es va anunciar durant la inauguració de la que hi ha instal·lada a la plaça Llibertat, al setembre del 2016, ha estat més complexa de l’habitual per les condicions del pàrquing i és per això que connectar-s’hi i recarregar no era possible fins la setmana passada, tal com detallen fonts municipals. Per primer cop aquest 2017, els vehicles elèctrics han començat a pagar per estacionar a Reus, amb un descompte del 50% sobre la tarifa estàndard i la possibilitat d’un abonament que permet aparcar 24 hores en qualsevol dels pàrquings de la xarxa municipal a un preu mensual de 60 euros.

L’entrada en servei del punt de recàrrega ràpida completa les reformes a un espai que, fa poques setmanes, va viure també obres per a la reparació d’alguns dels sensors integrats al sistema que indica les places lliures, els quals no detectaven correctament la presència de vehicles, i també del panell electrònic que indicava la situació de les places als accessos. La incorporació de les dues estacions de càrrega ràpida –aquesta i la de la Llibertat– ha comportat una inversió total de 71.000 euros, i ha comptat amb una subvenció de 46.000 euros de l’Institut Català de l’Energia i una de 15.000 euros del Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme. En total, són ja 19 els punts els que estan a disposició dels conductors d’aquest tipus de vehicles a la capital del Baix Camp, la major part dels quals es troben ubicats en pàrquings municipals.

En menys de mitJa hora

Actualment l’empresa municipal Reus Mobilitat i Serveis compta amb un registre de més de 140 usuaris de vehicles elèctrics, tot i que també hi ha usuaris esporàdics que fan ús de les estacions de recàrrega de la xarxa municipal. L’activitat dels punts de recàrrega ha crescut des de la seva estrena a mitjans deL 2014, quan es van registrar 317 recàrregues, l’any 2015 la xifra va pujar fins a 2.060 i el 2016 s’ha tancat amb 4.653 recàrregues que equivalen a més de 47.000 hores. Aquest augment es deu a una major demanda i també a la posada en marxa del punt de càrrega ràpida de la plaça del Pintor Fortuny el passat mes de setembre. Amb la incorporació del sistema de càrrega ràpida que permet carregar la bateria d’un cotxe en menys de mitja hora, Reus fa un salt endavant en el desplegament del vehicle elèctric.

tracking