Diari Més

Cultura

Un projecte enregistra records dels reusencs sobre el doctor Frias

La mostra ‘Alexandre Frias i Roig, metge dels infants s’estrena al Museu de Reus ja en ple l’Any Frias

Un equip d'experts ha treballat en el programa d'actes.

Un projecte enregistra records dels reusencs sobre el doctor FriasOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Museu de Reus inaugura avui l’exposició Alexandre Frias i Roig, metge dels infants, un dels principals actes de la programació de l’Any Frias. La mostra fa un ampli retrat d’Alexandre Frias (Reus, 1878-1963), precursor de la pediatria, responsable de la disminució de la mortalitat infantil a la ciutat, fundador de l’Institut de Puericultura de Reus i un dels homes de ciència més importants que va donar Catalunya al segle XX. Reus dedica aquest any una àmplia programació a recordar i difondre la vida i l’obra del doctor Alexandre Frias i Roig.

Tal i com va explicar el doctor Jordi Salas Salvadó durant l’acte inaugural de l’Any Frias el passat dimarts al vespre al Palau Bofarull, l’Any Frias reivindica la figura d’aquest metge que a principis del segle XX va convertir Reus en la ciutat de l’Estat espanyol amb menys mortalitat infantil i que va adonar-se de la importància de la prevenció i la vigilància de la salut infantil, fins al punt d’esdevenir un dels primers especialistes en pediatria de Catalunya i de la resta de l’Estat.

Materials originals

L’exposició que es pot veure al Museu de Reus ha estat coordinada per Jaume Massó, arqueòleg i tècnic de l’Institut Municipal de Museus de Reus. Entre els continguts més destacables de l’exposició hi ha els diferents cartells, rètols, materials medicosanitaris, publicacions i documents originals procedents de l’antic Institut de Puericultura de Reus, distribuïts per tot el recorregut de l’exposició. També hi ha un espai dedicat als tallers didàctics, a càrrec de Còdol Educació, sobre la tasca del doctor Frias i de l’Institut, que s’adrecen al públic escolar i al general prèvia reserva a www.codoleducacio.com i a 977327362. A més, els dissabtes a les sis de la tarda també es preveuen visites guiades sense reserva prèvia, a partir del dia 18 de març. L’entrada és lliure de dimarts a dissabte, de deu a set.

Crida a la ciutadania

En el marc d’aquesta exposició i com a activitat complementària s’ha programat l’activitat Evocant l’Institut de Puericultura i el doctor Frias, una proposta oberta a tota la ciutadania en la qual es convida a tothom a evocar davant una càmera els seus records i experiències vinculats amb l’Institut de Puericultura o fins i tot directament amb el doctor Frias. Les sessions es realitzaran al mateix Museu de la plaça de la Llibertat els divendres 17, 24 i 31 de març i 7 d’abril de cinc a set de la tarda.

tracking