Diari Més

Cinema

Torna una nova edició del Festival Europeu de Curtmetratges de Reus

El FEC 2017 programarà 25 curts europeus a competició de 17 països en la secció oficial

A la secció paral·lela Panorama hi participaran 10 curtmetratges europeus.

Torna una nova edició del Festival Europeu de Curtmetratges de ReusFEC Festival

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Reus acollirà del 29 de març al 2 d'abril el XIX Festival Europeu de Curtmetratges (FEC Festival), un dels esdeveniments amb més projecció internacional de la ciutat (Capital Cultural Catalana 2017) i que s'ha consolidat com a un dels certàmensde referència dedicats al curtmetratge de ficció europeu. A més d’oferir un punt de trobada per a directors, públic i estudiants de cinema, el FEC Festival completa la seva programació amb un seguit d’activitats paral·leles, com ara trobades amb realitzadors, tallers o projeccions especials.

Persegon any consecutiu, la secció Panorama CAT -amb 8 curtmetratges d’autoria catalana- premiaràel talent local, amb un jurat específic integrat per Carles Prats (gerent de Vermuts Miró), Oriol Sala-Patau (productor de televisió i cinema) i Bel Olid (escriptora). L’obra guanyadora, triada entre les seccions Competició i Panorama CAT, serà distingida com a Millor Producció Catalana amb un premi de 1.500 euros patrocinatper l'empresa reusencaVermuts Miró, amb més de 100 anys en el món vinícola i que ara aposta pel talent i el patrimoni artístic local.

Pel que fa a la secció oficial a competició, enguanyel FEC Festival ha programat 25films (un més respecte a les edicions anteriors) pertanyents a 17països, entre els quals destaca la presència deTimeCodede Juanjo Giménez, el recentment nominat als Oscar 2017 en la categoria a millor curtmetratge, que rebrà un especial homenatge durant la sessió inaugural a més d'una trobada informal amb el seu director al Museu del Vermut.

El jurat de la XIX edició estarà integrat per l'il·lustrador francèsSerge Bloch, la directora de cinemaMar Coll, el director anglès Gabriel Gauchet, la periodista i presentadora de televisióElisenda Roca i perMarcello Zeppi, presidentdel Festival Internacional de Curtmetratges de Montecatini(Itàlia). Com a novetat, enguanytambé s'afegiràun jurat integrat per joves de diferents instituts a fi dedeliberar el lliuramentdels següents guardons: 1r premi al Millor Curtmetratge (3.500€), 2n premi al Millor Curtmetratge (2.000€), 3r premi al Millor Curtmetratge (1.000€), premi del Públic al Millor Curtmetratge, premi Bigas Luna a la Millor Història, 1r premi al Millor Microfilm (800€) i 2n Premi al Millor Microfilm (500€), a banda del Premi al Millor Curtmetratge de Producció Catalana.

També, hi participaran 10curtmetratges europeus dintre de la secció paral·lela Panorama, la qual reuneix els treballs que, malgrat no haver estat seleccionats a concurs, destaquen per la seva qualitat i opten al premi del Públic.

Futurs talents

Poques setmanes abans del seu començament oficial, el FEC Festival jaha començat a escalfar motors amb algunes de les activitats paral·leles que ofereix per fomentar i estimular la creativitat entre els més joves. El passat 2 de febrer el FEC va obrir la convocatòria per participar en elconcurs de Microfilms, al qual s'han presentatmés de 50 propostesi que engresca a cineastes -amateurs o no- a realitzar un curtmetratge d’un minut de durada, en un cap de setmana i a partir d’un tema concret.

A més, en aquesta edicióel públic del FEC es deixarà sorprendre per noves activitats com eltaller d'animació col·lectiva La Parafernàlia o la Caravana PUCK,el cinema més petit del món, situada al mig de la plaça Mercadal de Reus, que oferiràsessions gratuïtes de curtmetratges d’animació durant tot el dissabte 1 d'abril.

tracking