Diari Més

L'Hospital Sant Joan regula la borsa de treball i els criteris de mobilitat interna

Direcció i Comitè d’Empresa signen un acord d’ordenació que ha requerit set anys de negociacions i suprimeix «un sistema que no era transparent»

Tant metges de l'hospital Sant Joan de Reus, a la imatge, com del CAP del municipi, en un principi, van assegurar a la pacient que la causa dels dolors era psicològica.

L'Hospital Sant Joan regula la borsa de treball i els criteris de mobilitat internaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després de set anys de negociacions, Hospital Sant Joan i Comitè d’Empresa han signat un acord per a l’ordenació de la borsa de treball i de la mobilitat interna al centre. Fins ara, «les contractacions o les convocatòries de llocs de nova creació es regien, d’alguna manera, per un codi establert per l’empresa però que en cap cas estava consensuat amb nosaltres. Mai no havia existit un document escrit de borsa de treball a l’Hospital Sant Joan de Reus», explica la presidenta del Comitè d’Empresa, Alicia Martín, que subratlla la voluntat del col·lectiu, al llarg del procés que ara culmina, de «posar lògica i justícia» en l’atorgament de les places lliures.

Fonts del Sant Joan confirmen que la nova regulació va signar-se el passat 17 de febrer i coincideixen amb els treballadors en entendre-la com a «molt positiva». «Abans d’això, el sistema no era just perquè no era clar ni transparent i no sabíem en funció de què es donaven les places ni com es feia tot plegat, afegeix Martín.

Entre els nous criteris, pel que fa a la borsa del treball i tal i com detallen fonts de l’Hospital reusenc, hi ha «assegurar la igualtat d’oportunitats en l’accés als llocs de treball, per a totes les persones que s’ajusten al perfil de selecció que requereix l’organització», «assegurar l’adequació del professional al seu lloc de treball» o la «transparència en el procés de difusió, selecció, adjudicació i avaluació» de les places. També la condició de «facilitar als responsables de l’empresa la selecció i contractació dels millors professionals». Les tres primeres premisses han quedat pactades també pel que fa a l’àmbit de la mobilitat interna dels empleats de l’equipament sanitari.

Una comissió paritària amb el Comitè d’Empresa vigilarà el compliment de les normes, les quals es revisaran en primer terme cada sis mesos i, a partir de llavors, una vegada a l’any. «És una bona notícia per als treballadors, especialment pel que ens ha costat: moltíssimes reunions i llargues converses perquè l’empresa sempre volia reservar-se aquell racó per, si no li semblava bé, poder decidir. I això no pot ser, han de ser criteris que es puguin pesar, que es puguin mesurar i que donin al final un número exacte», afegeix Martín.

Altes i formació

En el detall de les condicions, i a tall d’exemple, «es dóna preferència a les altes condicionades. La formació, el currículum, l’avaluació de l’empresa i tot el que fas mentre estàs treballant sumarà a la borsa de treball de forma semblant a com ho fa en altres empreses. No hem volgut innovar sinó seguir la línia de la normalitat». No haver posat aquestes clàusules per escrit, «deixava la situació a l’aire» durant els «set anys que hem estat negociant. Amb els canvis de gerència, de direcció d’infermeria i de tot, cada vegada valia començar de nou. Ara que hem arribat fins aquí, i que ja ho tenim, toca conservar-lo».

La borsa de treball de l’Hospital Sant Joan no s’adreça únicament al personal que ja hi és sinó que «preveu també convocatòries externes per cobrir places que requereixen la contractació de personal que no hi és».

Concentració per les DPO

També en la qüestió laboral, però en un altre capítol, el de les Direccions Per Objectius (DPO), el Comitè d’Empresa espera la reunió amb el Consell d’Administració demà, a les deu del matí, per donar a conèixer el seu posicionament sobre la situació de la plantilla. Tots els treballadors del centre estan convocats, en la mateixa hora, a la rambla de l’Hospital sant Joan en una mobilització que vol servir per deixar clar el seu malestar respecte a la possibilitat que les DPO del 2016 no es cobrin pel tancament deficitari de l’any a l’Hospital. Si les quantitats no s’ingressen abans del dia 31 de març, el Comitè ha preparat una segona demanda col·lectiva.

tracking