Diari Més

Unes 156 botigues de Reus ja tenen el seu primer lloc web gràcies al programa Comerçlocal.cat

La Gira del programa comerçlocal.cat ha finalitzat la seva estada a Reus després de 18 dies d’implementació

Visita d'una de les promotores de Comerlocal.cat al restautant l'Estel, un dels establiments de la Ganxet Pintxo.

Unes 156 botigues de Reus ja tenen el seu primer lloc web gràcies al programa Comerçlocal.catCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Gira del programa comerçlocal.cat ha finalitzat la seva estada a Reus després de 18 dies d’implementació, aconseguint que 156 comerços de la ciutat tinguin el seu primer lloc web gratuït amb informació bàsica de l’establiment a internet.

La Fundació puntCAT promou, amb aquesta gira, la capacitació digital dels botiguers que vulguin tenir el seu comerç connectat a la xarxa per a donar-se a conèixer i augmentar els seus clients potencials. El director de la Fundació, Santi Ribera,afirma que hi ha un alt nombre de comerços que s'estan acollint a la campaya, cosa que mostra que «molts comerços volen tenir un lloc web però no havien trobat el moment per fer-lo, ja sigui per cost o desconeixement de com posar-s'ho».

El programa ha comptat amb el suport de l'Ajuntament de Reus, de la Cambra de Comerç, dels mercats i de les associacions de comerciants. S’ha fet en col·laboració amb la Direcció de Política Lingüística de la Generalitat. Segons Anna Saperas, directora del Centre de Normalització Lingüística de l’àrea de Reus Miquel Ventura «quan vam tenir notícia d'aquesta iniciativa vam creure que havíem de dur-la a la ciutat, perquè estàvem segurs que comptaríem amb les complicitats necessàries de tots els agents implicats, perquè les visites es traduïssin en la posada en marxa d'un gran nombre de webs en català, i les xifres finals així ho demostren.»

La Gira, després del seu pas per Girona i Reus, continua per oferir aquest servei a d’altres municipis del territori. Valls, Falset, Cambrils o Mora d’Ebre ja han demostrat el seu interès per adherir-se al programa.

tracking