Diari Més

Les factures de Manté i Batesteza pel Sant Joan tenen data de judici al TCU

L’òrgan fiscalitzador fixa per demà i divendres la vista oral d’un dels procediments de més rellevància

Les declaracions s'han dividit en dos dies.

Les factures de Manté i Batesteza pel Sant Joan tenen data de judici al TCUCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El departament segon de la Secció d’Enjudiciament del Tribunal de Cuentas (TCU) ha fixat per demà, dia 2 de març, i per aquest divendres, dia 3, el judici oral que culmina la investigació comptable relacionada amb els pagaments presumptament injustificats a l’exalt càrrec de la sanitat Carles Manté i l’arquitecte Jorge Batesteza, per valor d’1,1 milions d’euros, entorn al nou Hospital Sant Joan de Reus, amb Lluís Miquel Pérez (PSC) com alcalde. El judici, un dels de més calat entre els sis procediments de reintegrament en què va ser dividida la causa inicial fa mesos, respon, com la resta, a la demanda on resta personat únicament l’Ajuntament com a afectat.

Fonts municipals es limitaven a confirmar, ahir, l’assenyalament de la vista en aquestes dates i se cenyien a recordar la finalitat del reintegrament dels imports de les factures, en un procés que, al TCU, transcorre en paral·lel al de penal que té lloc encara ara al jutjat número 3 de Reus. La divisió del judici oral en dues jornades, que arrencaran tant demà com el dia 3 a partir de les deu del matí a la seu del Tribunal de Cuentas a Madrid, respondria a la quantitat de testimonis citats i ja va donar-se, per exemple, en la darrera vista, vinculada amb Shirota i que va celebrar-se a les acaballes del passat mes d’octubre, pendent de sentència.

L’audiència prèvia

El Tribunal de Cuentas va celebrar, fa gairebé un any, a l’abril del 2016, l’audiència prèvia pel procediment de reintegrament relacionat amb els pagaments a Manté i Batesteza que ara arriba a judici. En la proposició de proves, l’Ajuntament va aportar, tal com apuntaven en aquell moment fonts properes al cas, una declaració realitzada en seu policial el passat 10 de març per l’exdirector de l’Institut Català de la Salut (ICS) i d’Innova Josep Prat, la qual l’organ fiscalitzador va admetre.

Un gran volum de proves

Tot i que era llavors quan hauria d’haver-se fixat data per al judici oral que demà i divendres se celebrarà, el volum de proves aportades per les parts van propiciar que aquest fet no pogués donar-se fins ara. A tots els implicats en procediments al TCU ja se’ls va demanar, en un inici, l’afiançament de les quantitats a les quals haurien de fer front si els diferents judicis –sobre alguns dels quals ja s’ha emès sentència– confirmen les irregularitats comptables que s’investiguen.

tracking