Diari Més

La Setmana Santa de Reus escalfa motors

La presentació del cartell i de la programació s'ha dut a terme aquest dimecres

El president de l'Agrupació d'Associacions de Setmana Santa de Reus, Josep Domene, i la regidora de Projecció de Ciutat, Montserrat Caelles, durant la roda de premsa d'aquest dimecres.

La Setmana Santa de Reus escalfa motorsAjuntament de Reus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Setmana Santa de Reus comença a escalfar motors amb la presentació oficial del cartell i del programa, que s'ha realitzat aquest dimecres a càrrec de la regidora de Projecció de Ciutat, Montserrat Caelles, i el president de l’Agrupació d’Associacions de Setmana Santa de Reus, Josep Domene.

L’Agrupació d’Associacions de Setmana Santa de Reus realitza el Dimecres de Cendra, inici de la Quaresma, com ja és costum, la presentació del cartell de la Setmana Santa de Reus d’enguany, setmana que forma part del ric patrimoni cultural de la ciutat. La fotografia del cartell, realitzada per Francesc Josep Sabaté Olivé, és un detall dels peus de la imatge de Jesucrist. Aquesta fotografia ha sorgit d’entre les que es presenten al Concurs de Fotografia de Setmana Santa que la pròpia Agrupació organitza.

Entre els actes més destacats d’enguany cal fer menció de la celebració dels 75 anys de la fundació de la Confraria de Sant Josep i Sant Jaume, coneguda també com 'El Sant Sopar', celebració que es veurà plasmada amb una exposició al Palau Bofarull anomenada 'Els inicis del Sant Sopar, 75 anys després', on es mostrarà un seguit de documentació i elements dels inicis de l’entitat. L’exposició s’inaugurarà el dia 17 de març a les 19:30h.

Tanmateix, abans de la processó d’anada a Sant Pere, Divendres Sant a les 11:30h, després de les diferents mostres i formacions que els Armats de la Sang duen a terme a la plaça de la Sang, es donarà lectura a la Sentència de Pilat, document inèdit que es troba a la ciutat i que data del segle XVI. Un cop acabada la mateixa, es donarà inici a la processó amb la sortida des de l’interior del Temple de la Puríssima Sang dels elements que acompanyen el Sant Crist de la Sang fins a la Prioral de Sant Pere per a la Funció de l’Agonía.

Es durà a terme una nova edició de vinyetes en les que es recolliran imatges dels diversos misteris i figures que conformen el ric patrimoni artístic en relació a la Setmana Santa. La seva presentació oficial serà durant la Quaresma. Enguany la imatge que il·lustrarà la postal de Setmana Santa que l’Ajuntament de Reus edita per aquest motiu serà el pas 'Jesús troba a la seva Mare' de la Confraria de Jesús de l’Amargura. Pel que fa al quadríptic on es recullen els principals actes de Quaresma i Setmana Santa s’afegirà un codi QR que servirà d’enllaç a la pàgina de Reus Promoció on es podrà consultar la programació sencera de Setmana Santa en català, castellà i anglès.

A banda, es continuaran duent a terme les xerrades que diverses entitats membres de l’Agrupació organitzen per Quaresma, el Cinefòrum organitzat per la Confraria de Sant Tomàs d’Aquino, 'Els Estudiants', així com les diverses processons i viacrucis que any rere any surten pels carrers de la ciutat durant els dies sants. Amb aquestes novetats i el gruix d’actes que tradicionalment es duen a terme durant la Quaresma i la Setmana Santa de Reus, l’Agrupació posa en relleu l’increment i continuïtat d’actes emmarcats durant aquests dies com a valor de ciutat i patrimoni de tots, sumant esforços en el marc de Reus com a Capital de la Cultura Catalana.

Visites especials al patrimoni

Reus Promoció intensifica la seva activitat promocional per Setmana Santa oferint als visitants i a la ciutadania una sèrie de serveis especialment pensats per aquests dies. L’Agència dóna suport a la Setmana Santa de Reus pel seu caràcter d’acte tradicional i molt arrelat a la ciutat, sense oblidar que es tracta d’una època molt bona per a la promoció de Reus, ja que hi ha una gran afluència de visitants que passen les seves vacances a la Costa Daurada i aprofiten aquests dies per visitar Reus. L’agència col·labora amb l’Agrupació d’Associacions de Setmana Santa per fer difusió dels actes que es programen. El material turístic i el programa es distribueixen als hotels i oficines de turisme de la Costa Daurada.

tracking