Diari Més

Civisme

Reus augmenta els agents de paisà al carrer per castigar qui no recull les defecacions dels gossos

A la ciutat, de mitjana, cada dia es recullen del terra un miler d'excrements d'animals

Mira en directe la plaça del Mercadal de Reus a través de la nova webcam de Reus.cat

Mira en directe la plaça del Mercadal de Reus a través de la nova webcam de Reus.catDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Reus ha anunciat que, de manera immediata, la policia municipal incrementarà la presència d’agents de paisà al carrer per aplicar la màxima contundència contra els incívics que noi recullen els excrements dels gossos. Els expedients oberts per la Guàrdia Urbana poden comportar una sanció de fins a 1.200 euros.

Segons estimacions, els operaris del servei municipal de neteja i recollida d’escombraries recullen, cada dia, una mitjana aproximada de 1.000 excrements d’animals. Aquest servei té un cost estimat d’uns 42.000 euros.

L’alcalde ha afirmat que, «l’actitud dels propietaris de gossos incívics ens genera un problema de salut pública i una despesa innecessària del tot inadmissible. Estic decidit a eradicar el comportament incívic d’aquells que embruten la ciutat. Amb informació i campanyes de sensibilització, però també amb contundència, fermesa i, si cal sancions».

Entre 2014 i 2017, el número d’expedients oberts per al Guàrdia Urbana contra els propietaris de gossos que no recullen els excrements dels animals han estat gairebé 350.

tracking