Diari Més

Promoció

Els pressupostos prorrogats del 2016 bloquegen la futura Reus Film Office

Caelles justifica que no es posi en marxa l’entitat, aprovada al juny de l’any passat, perquè «cal una licitació» que no pot obrir-se

El tràmit convertiria la ciutat en un gran plató de cinema.

Els pressupostos prorrogats del 2016 bloquegen la futura Reus Film OfficeOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Prop de nou mesos després que el ple de l’Ajuntament de Reus donés llum verda a la creació de la Reus Film Office, una entitat facilitadora de tràmits i eines per potenciar i atraure la indústria del cinema al municipi, el projecte, fruit d’una moció impulsada pel Grup Municipal de Ciutadans i que prosperava amb les abstencions de la CUP i el vot favorable de la resta de formacions a principis de juny, encara no ha començat a materialitzar-se. I no ho ha fet, detallava la regidora de Cultura, Montserrat Caelles, en sessió del passat 17 de febrer i de nou a preguntes de Ciutadans, perquè «el cost d’aquesta oficina fa necessària una licitació per a la seva creació i una licitació només pot engegar-se quan té una partida pressupostària assignada», tràmit que no pot donar-se perquè «en aquest moment, estem pendents d’aprovació de pressupostos» municipals per al 2017 i amb els del 2016 encara vigents, prorrogats des del 2 de gener.

La moció concretava una inversió de 45.000 euros el primer any de funcionament de l’entitat i 75.000 euros el segon, així com la voluntat que la Reus Film Office entrés en funcionament «durant el 2017» per convertir la ciutat en un gran plató de cinema i posant en valor el vessant de la promoció «turística i cultural» que aquest punt suposaria. Tal com es plantejava en el cos del text, la Reus Film Office «podria funcionar com una finestreta única d’informació i gestió de produccions audiovisuals a Reus, i alhora com a eix vertebrador per a altres municipis del Baix Camp» a l’hora de simplificar les gestions a aquells interessants en rodar a la localitat. La iniciativa es posava damunt la taula al juny en forma de «complement a l’ensenyament dels estudis de cinema» que s’ofereix des de l’Escola de Cinema de Reus (ECIR) i col·locaria al capdavant el seu director, Daniel Villanueva, amb un projecte propi.

L’estratègia de la moció encara pendent, amb tot, proposava la col·laboració entre l’Ajuntament i l’ECIR, l’establiment de sinergies entre l’ECIR i els festivals FEC i Memorimage i «la creació i gestió de la futura Film Office de Reus i el disseny d’un fill de ruta amb les fites i reptes per aconseguir consolidar la ciutat com a referent en la creació audiovisual». Tot plegat, però, supeditat a una partida inclosa al pressupost municipal, el qual es manté encallat per la manca d’entesa plena entre govern i formacions a l’oposició.

Les «gestions oportunes»

La mateixa Caelles detallava, en un moment en què l’ECIR i, de la seva mà, també Villanueva i la ciutat han traspassat fronteres pels èxits del curtmetratge produït per l’escola i dirigit per Juanjo Giménez Timecode, que «el govern ha fet les gestions oportunes per saber quin procés s’hauria d’activar per poder crear la Reus Film Office, que no és incompatible amb que altres ciutats en tinguin, i aquests tràmits passen per una licitació». El portaveu de Ciutadans, al seu torn, recordava a Caelles l’«interès» que «sí que han mostrat altres municipis» en aquesta entitat, tot just nou mesos després que el ple decidís tirar endavant aquesta idea.

tracking