Diari Més

Infraestructures

Aena inverteix fins a 85.000 euros en reformes al pàrquing de l'Aeroport

L’aportació servirà per fer un rentat de cara a les instal·lacions i millorarà construccions dins el recinte

La zona d'aparcament de l'Aeroport de Reus.

Aena inverteix fins a 85.000 euros en reformes al pàrquing de l'AeroportOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’espai d’aparcament de l’Aeroport de Reus, així com les façanes de l’edifici principal i d’altres construccions que estan localitzades a l’interior del recinte, viuran en els propers dies un rentat de cara. Aena ha adjudicat, per uns 85.800 euros, obres de pintura i neteja al pàrquing exterior que s’allargaran durant prop de deu mesos a partir del seu inici. Entre les feines, Aena contempla la neteja de marquesines, la reparació de canonades i de cobertes, i el repintat d’elements metàl·lics i altres a la zona d’estacionament. Les millores s’executaran també, amb aquesta partida de 85.800 euros –el procés en contemplava un topall, inicialment, de fins a 155.000–, a diferents punts de l’equipament aeroportuari i, en aquest cas, consistiran en actuacions a revestiments i pintura de façanes, baranes, escales i altres elements.

L’adjudicació s’ha fet, mitjançant un procediment negociat, a l’empresa Joan Curto i Querol SL, amb seu a l’Ampolla. Aquesta va resultar escollida entre un total de cinc, dues de les quals van quedar excloses abans de la resolució. Joan Curto i Querol SL plantejava l’oferta més baixa, aquesta de 85.800 euros, mentre que les altres dues que es van presentar en ordre i que van acabar a la tria plantejaven 87.575 i 149.000 euros. La visita d’obres per conèixer l’estat de les instal·lacions i aprofundir en el detall del que significarà aquesta reforma es va portar a terme a finals del passat 2016, concretament el dia set de desembre. L’adjudicació com a tal, però, no va quedar resolta fins fa pocs dies, i té data del passat 13 de febrer.

Al llarg d’aquests últims mesos, Aena ha estat realitzant inversions en diferents capítols a l’Aeroport de Reus, algunes de les quals estan emmarcades en un projecte global que té per objectiu millorar l’experiència del passatger que aterra o s’enlaira des de l’equipament de la capital del Baix Camp. El pàrquing, però, no havia rebut encara cap inversió, i viurà ara el seu primer canvi d’imatge tot coincidint amb el repunt de les xifres de passatgers i vols a l’aeròdrom.

El «disseny funcional»

En aquesta mateixa línia, durant l’agost del 2016, Aena treia també a licitació un projecte que contemplava l’adequació de l’edifici de la terminal de l’Aeroport de Reus per tal que aquest tingui «un disseny funcional». L‘import màxim d’aquesta licitació es fixava en 1.106.400 euros i el termini d’execució, en un total de 41 mesos.

tracking