Diari Més

Carnaval de Reus

Un turista de Matadepera passa el càsting i és el Rei Carnestoltes LVII

Després que un primer monarca fallés a la cita a Reus, Pellicer va lliurar la vara al visitant

Els regidors del Carnaval reusenc.

Un turista de Matadepera passa el càsting i és el Rei Carnestoltes LVIIOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Carnaval de Reus ja té rei, un veí de Matadepera que visitava la ciutat ahir, infiltrat «per no pagar» en una excursió d’avis de Valladolid, i que sense proposar-s’ho va superar un improvisat càsting que el distingeix com a Rei Carnestoltes LVII. La seva parella, la Reina Pimpolla VI, va ser nomenada en altres circumstàncies: la seva roba interior resultava escollida pel nou monarca com la més atractiva d’entre les calces i sostenidors que van anar a parar a les seves mans, llançats pel públic que assistia a les proves per a nou rei del Carvanal a la plaça del Mercadal.

I és que qui havia de recollir inicialment la vara que li lliurava l’alcalde Carles Pellicer, el primer Rei Carnestoltes LVII, «ens ha deixat tirats», explicaven des de l’Ajuntament del Carnaval, només minuts després que l’helicòpter que havia de portar-lo fins a Reus s’estavellés a la plaça de la Llibertat.

La reinauguració de la Capital

L’acte davant el Palau Municipal, que va allargar-se durant més d’una hora, anava a càrrec de la colla No T’hi Fixis i havia estat anunciat com el «segon i veritable espectacle inaugural de la Capital de la Cultura Catalana Reus 2017», va fer un repàs crític i humorístic de l’agenda cultural local. El Trapezi o el COS en van sortir mal parats, com també la Festa Major, tot i que no va faltar una simbòlica tronada, amb la col·laboració personal de la regidora Montserrat Caelles. Abans, la Germandat dels Set Pecats Capitals havia irromput a la plaça portant les cendres del predecessor del nou monarca, el Rei Carnestoltes LVI, que al 2016 tampoc no va superar tanta gresca i va acabar, lamentablement com tots, incinerat en successives pires. Les restes van servir per invocar l’Esperit Carnavalesc i demanar a reusencs i reusenques que «s’obrin a tots els pecats» i que «gaudeixin de la disbauxa del Carnaval».

Des del balcó de l’ajuntament, el Rei Carnestoltes LVII va recordar l’actualitat del cas de les factures del Tecnoparc i va al·ludir a les calamitats de Sagessa. Davant els crits de «m’avorreixo» de la Reina Pimpolla VI –que va fer un al·legat feminista–, acabaria, però, anunciant «dies de gresca»

tracking